LifeStyle, Sanatate

Râsul face laptele de mamă mai sănătos!

Cu toţii ştim că râsul ne face bine. Un rezultat recent ne anunţă însa că el îmbunătăţeşte şi calitatea laptelui de mamă, crescând concentraţia de melatonină din lapte şi ajutând bebeluşul să lupte mai bine împotriva anumitor tipuri de eczeme. In plus, creşterea concentraţiei de melatonină ajută şi la ameliorarea eventualelor tulburări de somn ale mamei, informeaza newscientist.com .

Melatonina este un hormon creat în parte de creier. Ea este implicată în ceasul biologic al omului, fiind produsă în mod special noaptea. O dereglare a acestui ceas biologic este asociată cu scăderea concentraţiei melatoninei în corp, ceea ce introduce tulburări de somn şi apariţia unor eventuale eczeme pe piele.

Se ştie deja că râsul creşte concentraţia de melatonină din corp, conducând la o reducere a tulburărilor de somn şi o ameliorare a eczemelor în pacienţii adulţi.

Recent, un grup de cercetători de la Spitalul Osaka din Japonia a studiat ÅŸi evoluÅ£ia concentraÅ£iei de melatonina din laptele de mamă, după câteva porÅ£ii bune de râs… Astfel, ei au studiat două grupuri de mame, unele cu tulburări de somn ÅŸi eczeme, iar altele fără. Apoi, fiecare din cele două grupuri au fost din nou împărÅ£ite în două. O jumătate a urmărit filme de Charlie Chaplin, iar cealaltă jumătate a urmărit un canal de ÅŸtiri meteorologice. După aceea, la intervale regulate de timp, cercetătorii au luat probe de lapte ÅŸi au studiat concentraÅ£ia de melatonină din lapte.

Ei au observat că nivelul de melatonină din lapte crescuse pentru grupul de mame ce urmărise filme de Charlie Chaplin, indiferent dacă acestea avuseseră tulburări de somn sau eczeme. În plus însă, ei au putut observa şi o ameliorare a eczemei prezente în copiii care primiseră lapte de la mamele ce urmariseră filmele cu Charlie Chaplin. Cu alte cuvinte, melatonina din lapte îmbunătăţise sistemul imunitar al copiilor.

www.stiinta.info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *