LifeStyle

Radio MINISAT & MINISAT TV lansează campania “ Cartea care apropie”

Radio MINISAT ÅŸi MINISAT TV s-au alăturat iniÅ£iativei Consiliului JudeÅ£ean DâmboviÅ£a de a organiza o campanie de strângere de carte românească pentru diaspora dâmboviÅ£eană din oraÅŸul Castellon – Spania.

Radio MINISAT şi MINISAT TV contează nu numai pe editurile din România, ci şi pe dâmboviţenii care înţeleg valoarea unei cărţi pentru destinul unui om sau al unei comunităţi.
Succesul acestei campanii presupune implicarea tuturor celor interesaţi să sprijine conservarea limbii, a valorilor şi a culturii române printr-un gest simplu, dar plin de semnificaţii: acela de a dona o carte. Campania mizează pe un feed-back prompt şi consistent din partea editurilor din România care pot contribui cu fonduri considerabile de carte românească.
DonaÅ£iile pot fi aduse la Biblioteca JudeÅ£eană Ion Heliade Rădulescu TârgoviÅŸte, (de luni până vineri, în intervalul 08:00 – 19:00) sau la sediul Radio MINISAT, Bd. Independentei, Bl. J1, etaj 8 (de luni până vineri, în intervalul 08:00 – 16:00).
În oraşul Castellon locuiesc şi muncesc peste 10.000 de dâmboviţeni (la fiecare locuitor din Castellon, al şaselea este dâmboviţean). Deşi numărul românilor stabiliţi numai în Castellon se ridică la apoximativ 30.000, limba română nu este introdusă în învăţământul de stat. Un prim pas făcut de Consiliul Judeţean Dâmboviţa pentru sprijinirea conjudeţenilor plecaţi la mai bine a fost înfiinţarea Biroului de reprezentare a Consiliului Judeţean Dâmboviţa în Castellon.
Nevoile educative ale românilor din Castellon au determinat administraţia judeţului să ia serios în consideraţie înzestrarea Biroului cu o colecţie de carte românească. Împreună cu Radio MINISAT şi MINISAT TV a fost astfel demarată campania de strângere a unui fond de carte românească, iniţiativă menită să permită înfiinţarea unei mini-biblioteci la Biroul de reprezentare a Consiliului judeţean Dâmboviţa din Castellon.

www.radiominisat.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *