MUZICA

Queen lanseaza albumul Absolute Greatest cu ajutorul Logitech

QUEENLegendara trupă rock Queen a anunţat astăzi lansarea revoluţionară a noului album “Absolute Greatest”, colecţia completă a celor mai mari hit-uri, lansată la casa de discuri Parlophone Records, EMI Music. Premieră în istoria industriei muzicale, Queen se alătură companiei Logitech pentru a oferi un album exclusiv pe noul player muzical Logitech Squeezebox™ Radio Wi-Fi. Începând de astăzi, posesorii de Logitech Squeezebox Radio pot asculta noul album Queen înainte ca acesta să fie lansat în magazine, pe 16 noiembrie. În plus, pot vizualiza o serie de fotografii cu membrii trupei şi asculta comentarii audio ale acestora legate de fiecare melodie în parte.

Lansarea albumului “Absolute Greatest” pe Logitech Squeezebox Radio este cea mai nouă realizare într-o lungă listă de recorduri stabilite de Queen de-a lungul timpului. Melodia “Bohemian Rhapsody” (1975) a fost considerată la început a fi prea lungă pentru a deveni un hit de radio, dar acum este considerată una din cele mai bune piese ale tuturor timpurilor. Turneul din America de Sud, susţinut de Queen în 1981, a fost primul pe care o formaţie la susţinut pe stadioanele de pe acest continent. Cu această ocazie, în San Paolo, s-au strâns pentru un singur concert 131.000 de oameni înregistrând un record al timpului. Un al doilea concert, care a avut loc în următoarea seară, a atras alţi 120.000 de fani.

Zece ani mai târziu, Queen a lansat Greatest Fix, prima colecţie de videoclipuri realizată vreodată de o trupă. În ultima decadă, trupa şi-a făcut cunoscută muzica noilor generaţii prin diferite proiecte artistice, precum opera coregrafului Maurice Bejart “Ballet For Life” sau musical-ul realizat împreună cu Ben Elton, “We Will Rock You”. Acesta se află la cel de-al opt-lea an de reprezentaţii şi a fost văzut în lumea întreagă de către 10 milioane de oameni.

Prima colectie de hituri Queen, Greatest Hits, este oficial cel mai bine vândut album în Marea Britanie din toate timpurile. Potrivit BPI, albumul a vândut 5,6 milioane de copii, depăşind numărul de copii vîndute ale albumului Beatles Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band cu aproape un milion de exemplare.

Citeste mai mult!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *