FILME

Punct de vedere cu privire la filmul ''Corruption in Romania'' realizat de Journeyman Pictures

Filmul, asa cum a fost el montat, reprezinta o scoatere din context a interviului dat si o deturnare a mesajului pe care l-am transmis in cadrul discutiei de peste 25 de minute. Consider ca acest material reprezinta o grava deraiere de la standardele jurnalismului si nu reprezinta punctul meu de vedere, in forma in care a fost acesta prezentat.

Consider ca Romania are serioase probleme legate de coruptie, dar ca acestea se structureaza pe diferite paliere cu legitati si cauze specifice fiecaruia dintre acestea. In cadrul interviului am aratat ca cel mai mare risc pentru strategiile de combatere a coruptiei este ca acestea sa fie monopolizate cu scop politic, pentru ca acest fapt conduce la transformarea luptei impotriva coruptiei in instrument de lupta politica cu trei consecinte grave: decredibilizarea oricarui efort anticoruptie, imposibilitatea construirii unui consens politic pentru un pact national privind prioritatile de construire a unei societati bazate pe integritate, si scaderea increderii cetatenilor in faptul ca se face ceva concret in afara de propaganda.

Acest mesaj a fost ignorat, singura fraza care a fost citata fiind in mod inadmisibil si neprofesionist scoasa din contextul raspunsului la intrebare, schimband astfel radical sensul mesajulului care a fost transmis de interlocutor.

Consider ca acest mod de a face jurnalism este o ofensa adusa profesiei si o interventie brutala si incorecta in mesajul transmis de mine.

Fac aceste mentiuni in nume personal si numai in ceea ce priveste interviul acordat de mine, fara sa am cunostinta de celelalte componente editoriale ale filmului in cauza.

Victor Alistar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *