LifeStyle

Punci

Reteta 1:
Ingrediente: 1/2 kg zahar, coaja rasa de lamaie si portocala, sucul de la 2 lamai si 4 portocale, un pahar rom, ceai rusesc.
Preparare: Se acopera oala in care s-au pus toate ingredientele si se pune pe foc mic, pana se dizolva zaharul. Intre timp se prepara un ceai rusesc cu 1,5 l apa, care se toarna peste preparatul anterior.
Se serveste foarte fierbinte si, dupa gust, se poate adauga rom sau zahar.
Usor de facut, bun de baut
Reteta 2:
300 g zahar se arde pana devine brun, se stinge cu 500 ml esenta de ceai si se fierbe pana da in clocot. Se toarna deasupra 1 l vin, sucul de la o lamaie si de la 2 portocale si se tine o ora-doua la cald.

Reteta 3:
750 ml vin alb se amesteca cu 500 ml apa, sucul unei lamai, 2-3 cuisoare, scortisoara, 200 g miere si se pun la foc pana se infierbanta. Se serveste imediat.

Reteta 4:
Se amesteca 2 l vin alb, 750 ml ceai, 1 sticla lichior, 250 g zahar si se incalzesc la aburi. Se serveste foarte fierbinte.