LifeStyle

Pulovere 2009-2010

Sezonul rece se apropie si avem nevoie de vestimentatii mai groase pentru a trece cu bine peste zilele racoroase.

Puloverele sunt articolele de imbracaminte cele mai utilizate in aceasta perioada.

Fie ca sunt pe gat, in anchior sau tip bolero, facute manual sau industrial, puloverele noului sezon ne incalzesc zilele prin culoare si textura.

Pentru sezonul 2009 – 2010 se poarta puloverele moi din lana, angora, mohair sau casmir, in culorile toamnei, potentate de nuante vii sau cu imprimeuri.

Imprimeurile cele mai cautate in acest sezon sunt cele cu dungi de tip marinar in combinatie alb cu bleumarin sau rosu cu bleumarin, precum si printurile florale.

Din punct de vedere al croiului, puloverele se pot imparti in mai multe sectiuni in functie de gulere, maneci, daca sunt de tip jacheta, bolero sau bluza, lungime si largime.

Puloverele de tip jacheta

Puloverele de tip jacheta se poarta de obicei peste o alta bluza si pot avea lungimi si latimi variate.

Cele mai scurte sunt bolerourile care se termina undeva sub sani sau acopera doar umerii, iar cele mai lungi pot fi pana la glezne. Cele mai comune insa sunt cele care se termina in talie sau undeva deasupra genunchiului.

Ele pot avea manecile stramte, evazate, gen fluture, cu maneca lunga, scurta sau trei sferturi.

In sezonul acesta se poarta foarte mult maneca trei sferturi, indiferent de forma croiului.

Acest gen de pulovere se incheie de obicei cu nasturi, fermoar sau cordon.

Din punct de vedere al gulerelor se poarta cele de tip sal, deoarece subliniaza feminitatea doamnelor, in sezonul acesta punandu-se foarte mult accent pe acest element.

Puloverele de tip bluza

In cazul acestora se aplica aceleasi tendinte in ceea ce priveste manecile, insa lungimea puloverului nu variaza prea mult, fiind pana in talie sau putin mai jos.

Alegerea gulerelor, puloverul fiind piesa vestimentara de baza, se face in functie de constructia corpului, astfel incat croiala sa vina in avantajul tau.

Daca ai umerii lati te va avantaja un guler in V sau rotund, iar daca ai gatul scurt sau gros trebuie sa porti gulere lejere. In cazul in care umerii sunt ingusti, se opteaza pentru gulerele inalte, pe gat.

Alegerea gulerelor se face si in functie de marimea bustului. Daca ai sanii mari trebuie sa porti gulere in V sau decolteuri patrate, iar daca ii ai prea mici, te vor avantaja gulerele decoltate sau de tip sal care sa dubleze linia sanilor.

Lavinia Nistor

www.stilfeminin.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *