RETETE CULINARE

Pui fript cu varza de Bruxelles

Ai nevoie de:

– pui 1 kg

– unt 150 de grame

– varza de Bruxelles 1,5 kg

– cascaval 100 de grame

– faina 50 de grame

– lapte 350 de ml

– smantana 200 de grame

– bulion de tomate 25 de grame

– piper, sare

Cum prepari:

Puiul se curata, se taie bucati, se sareaza si se prajeste in jumatate din cantitatea de unt. In untul ramas se caleste faina, se stinge cu laptele amestecat cu smantana si bulionul, se adauga carnea si se fierbe 20 de minute. Varza de Bruxelles se fierbe timp de 20 de minute in apa cu sare, se scurge bine, se asaza intr-un vas de cuptor uns cu unt, se presara peste ea cascavalul, se toarna pe deasupra unt topit si se da vasul la cuptor pentru gratinare. La servit, la fiecare portie, se pune cate o bucata de carne si o cantitate de varza de Bruxelles, peste care se toarna 2-3 linguri de sos.

Sursa: www.stilfeminin.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *