RETETE CULINARE

Pui cu lamaie, mac si couscous

pui cu lamaie, mac si cuscus

Reteta de pui

Pentru 8 portii avem nevoie de 1 kg carne de pui dezosata, o lamaie, o cana si jumatate de couscous, o cana si jumatate de supa de pui sau apa, faina, ulei, sare, piper,mac, menta si busuioc verde, un cubulet de unt.

Retete cu pui

Preparare

Carnea de pui se taie cubulete si se trece prin faina, fara insa ca faina sa fie in exces, apoi se pune la prajit in ulei incins. Se adauga coaja rasa de la o lamaie,(lamaia spalata bine in prealabil), sare si piper si se amesteca bine.La cateva minute se adauga si macul, dupa gust.Cand e gata se adauga zeama de la o lamaie, se amesteca bine, apoi se adauga untul. Cand untul s-a topit se stinge focul.

Separat se pune la fiert apa sau supa de pui. Cand clocoteste se adauga couscousul, se stinge focul si se acopera pentru 5 min. Menta si busuiocul verde se toaca marunt si se amesteca in couscous.

Puiul se serveste pe pat de couscous.

Aceasta reteta de pui cu lamaie, mac si cuscus este extrem de gustoasa.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *