Evenimente

Proms of Delight Editia de Paste 2009. Voices of Romance

MarÈ›i, 14 aprilie, Ateneul Român a fost gazda unuia dintre cele mai iubite spectacole-eveniment din România – PROMS of Delight Easter Edition 2009, un concert organizat de ELITE ART Club UNESCO împreună cu ArCuB ÅŸi Televiziunea Română, ce se înscrie în seria de manifestări culturale organizate de Primăria Municipiului BucureÅŸti cu ocazia celebrării a 550 de ani de la atestarea documentară a oraÅŸului BucureÅŸti.

Concertele PROMS of Delight reprezintă deja o tradiţie în România, fiind un eveniment aşteptat cu interes în perioada sărbătorilor importante, de către publicul iubitor de muzică de calitate. Ediţia Voices of Romance şi a adus în prim-plan tineri artiști aflaţi în plină afirmare, cu frecvente apariţii pe scena Operei Naţionale din Bucureşti: sopranele Iulia Dan şi Ana-Maria Comşa, tenorii Teodor Ilincăi, Marius Manea şi Lucian Corchiş, baritonul Şerban Vasile. Interpreţii au fost acompaniţi de inconfundabila orchestră „Bucharest Symphonic Pops”, condusă de dirijorii Ilarion Ionescu-Galaţi şi Ionel Tudor.

Alături de tinerele talente, pe scena Ateneului au urcat artişti consacraţi precum Paula Seling şi Brad Vee Johnson. O prezenţă cu totul inedită în cadrul concertelor PROMS, solistul american a interpretat acompaniat de un cor format din şaisprezece tineri cântăreţi, în stilul inconfundabil „gospel”. Vocea sa s-a armonizat perfect cu cea a Paulei Seling, în interpretarea piesei „Joy for Joyfull”, reprezentând una dintre cele mai aplaudate momente ale concertului.

Tributar conceptului original BBC PROMS, PROMS of Delight înbină într-o formulă reuşită o gamă largă de genuri muzicale, de la clasic la pop, jazz, cross-over. Trecerea de la prima parte a concertului, dedicată muzicii clasice, către cea de-a doua parte, consacrată cu precădere genului pop, a fost marcată printr-un moment de excepţie: interpretarea impecabilă a ariei „Moment muzical” de N. Kirculescu, de către pianistul de renume internaţional Mihai Ungureanu, invitat special al evenimentului.

Un alt moment aparte l-a constituit duetul format din soprana Ana-Maria Comşa şi tenorul Teodor Ilincăi, ale căror voci puternice au răsunat în acrodurile unei celebre arii din „Traviata” de Verdi.

Ca o recunoaştere a nivelului artistic al concertului, proiectul PROMS of Delight are parteneri tradiţionali printre care se numără companii precum Orange, Euroweb, Trapec.

Partenerii media: 24FUN, Adevărul, Evenimentul Zilei, Florăria Amazon, Formula As, Radio Romania Cultural, Comunicatedepresa.ro

Invitaţii la eveniment au putut admira înainte de începerea concertului și în pauză expoziţia de artă organizată în Aula mare a Ateneului.

Brand al ELITE ART Club UNESCO, concerte PROMS of Delight reprezintă un amplu proiect de dezvoltare a responsabilităţii sociale corporatiste având ca domeniu de inters cultura, încurajând dezvoltarea spiritului comunitar şi a mecenatului artistic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *