FILME, LifeStyle

Proiectarea filmului ‘Revolutia nu va fi televizata’

Association des Etudiants Francophones – AEF vă invită vineri 15 decembrie 2006, ora 17h00, la Institutul de Cercetări Politice, la proiecţia filmului-documentar „Revoluţia nu va fi televizată”

Organizaţia non-guvernamentală AEF organizează vineri 15 decembrie 2006, începând cu ora 17h00, în cadrul Institutului de Cercetări Politice (strada Spiru Haret, nr. 8, Bucureşti), proiecţia filmului-documentar, „Revoluţia nu va fi televizată”, peliculă ce tratează despre lovitura de stat din Venezuela din 2002.

Realizat de doi producători de film irlandezi aflaţi în mijlocul evenimentelor din 2002, filmul „Revoluţia nu va fi televizată” este un documentar atipic şi apropiat tele-realităţii în sensul în care ecranizează pas cu pas parcursul loviturii de stat ce a condus la îndepărtarea de la putere pentru 47 de ore a preşedintele venezuelian, Hugo Chavez, ales democratic în 1998.

Documentarul de o durata de 74 de minute, realizat în 2003 de către Kim Bartley şi Donnacha O’Briain, a primit de la apariţia sa numeroase premii precum cel mai bun documentar la Festivalul Filmului din Seattle (SUA), Festivalul Filmului de pe cele 3 Continente (Africa de Sud), Prix Italia 2003, ESB Media Awards sau International Documentary Awards (SUA).

Filmul-documentar va fi precedat de o scurta prezentare ÅŸi punere în context realizată de către dl. Răzvan Pantelimon ÅŸi dna. Caterina Preda, asistenÅ£i universitari în cadrul FacultaÅ£ii de ÅžtiinÅ£e Politice – Universitatea din BucureÅŸti ÅŸi specialiÅŸti pe America Latina. Ei vor răspunde dupa vizionarea filmului la eventualele întrebări adresate de către public. Filmul va fi proiectat în limba engleză.

ProiecÅ£ia este realizată cu suportul Le Monde diplomatique, al Institutului de Cercetări Politice, al Ambasadei Venezuelei din România ÅŸi al Facultăţii de ÅžtiinÅ£e Politice – Universitatea din BucureÅŸti ÅŸi se înscrie în cadrul seriei de evenimente organizate de AEF sub titlul „La Francophonie passe par la diversité” (« Francofonia trece prin diversitate »).
Locatia : Vineri 15 decembrie 2006, ora 17h00, la Institutul de Cercetări Politice, strada Spiru Haret, nr 8, Bucuresti, la proiecţia filmului-documentar „Revoluţia nu va fi televizată”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *