AUTO, LifeStyle

Programul Rabla – cum beneficiati de prima de 3000 Ron

Proprietarii masinilor mai vechi de 12 ani vor putea sa le predea la Remat urmand ca in schimbul lor sa primeasca suma de 3000 de lei. Pentru aceasta noua etapa a programului au fost alocate 49 de milioane, bani suficienti pentru inlocuirea unui numar de aproximativ 16 mii de masini.

Una din conditiile necesare pe care doritorii trebuie sa o indeplineasca e ca masina ce urmeaza a fi casata trebuie sa fie in stare de functionare.

Redam mai jos cateva din condtiile necesare pentru a putea beneficia de program.

 • Persoana fizica posesoare a unui autoturism inmatriculat in Romania
 • Beneficiarul trebuie sa aiba domiciuliul sau resedinta pe teritoriul tarii
 • Doritorii trebuie sa se inscrie la unul din producatorii validati de Ministerul Mediului
 • Masina ce urmeaza sa fie casata trebuie sa aiba cel putin 12 ani si sa fie functionala

 • Etapele pas cu pas

  Primul pas dupa ce conditiile de mai sus au fost indeplinite este ca doritorii sa-si aleaga un producator din lista ce va fi publicata pe site-ul www.afm.ro, pentru a primi o Nota de Acceptare. Foarte important de retinut ca o persoana nu are dreptul de a se inscrie pe listele mai multor producatori, Nota de Acceptare fiind o declaratie pe proprie raspundere in acest sens.

  Al doilea pas il reprezinta predarea masinii in vederea casarii unui operator acreditat si obtinerea unui “Certificat de Distrugere”. Lista operatorilor acreditati poate fi gasita la adresa mentionata mai sus.

  In momentul prezentarii la sediul Remat, persoanele ce doresc sa-si distruga masinile trebuie sa prezinte actul de identitate al proprietarului sau mostenitorului, certificatul de inmatriculare al masinii si Nota de Acceptare.

  Pasul al treilea este obtinerea unei copii legalizate dupa certificatul de inmatriculare si dupa certificatul de distrugere.

  Urmatorul pas, al patrulea, il constituie radierea masinii distruse din circulatie.

  Pasul cinci este prezentarea la producatorul validat si ales cu o serie de documente: copie dupa actul de identitate, copie legalizata dupa certificatul de inmatriculare al masinii distruse, originalul certificatului de radiere al masinii distruse, Nota de Acceptare eliberata initial.

  Alt informatii importante

  Autoturismul ce urmeaza a fi cumparat, va putea fi platit cu banii jos sau in rate, posibilitatea unui leasing fiind exclusa. Inscrierea in programul rabla va putea fi facuta o singura data.

  Prima de casare in valoare de trei mii de lei nu va fi incasata direct de beneficiar, aceasta urmand a fi virata in contul de trezorerie al producatorului validat, care vinde autoturismul, suma urmand a fi scazuta din pretul initial al masinii dorite.

  Fiecarul mare producator auto i s-a alocat un numar maxim de autoturisme pe care le poate vinde prin programul rabla. Astfel, Dacia, Daewoo, Porsche Romania si Renault-Nissan au primit o cota de 1907 autoturisme fiecare, restul marcilor primind intre 4 (cazul Lada) si 1450 (cazul Fiat si Ford)

 • www.hotnews.ro
 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *