LifeStyle, Sanatate

Produsele apicole pot trata bolile aparatului genital feminin

Femeile sufera, de multe ori in tacere, din cauza bolilor genitale. Unele dintre aceste suferinte le sint provocate de tumorile genitale, benigne ori maligne. Sa aruncam o privire asupra celor benigne: chisturi ovariene, fibroame uterine si condiloame (papiloame, vegetatii veneriene).
Dupa cum ne-a spus dl prof. Vasile Andritoiu, apiterapeut, lector al Asociatiei Nationale pentru Terapii Complementare din România (ANATECOR), diagnosticarea acestora trebuie facutadoar de catre medicul specialist. Cauzele aparitiei chisturilor si fibroamelor nu sint foarte bine cunoscute. Indiferent de metoda adoptatapentru tratarea lor (cu exceptia histerectomiilor), acestea recidiveazaintr-un insemnat numar de cazuri. Bisturiul celui mai priceput chirurg nu rezolvadecit efectul dar cauza ori cauzele ramin.
Dintr-o lungaexperienta, dl Andritoiu a putut constata, pe baza unor analize medicale riguroase, ca”aceste tumori apar, de regula, la persoanele cu imunitate scazuta”, iar “frecventa lor este cu mult mai mare la femeile brunete ori satene, blondele fiind afectate intr-un procent cu mult mai redus”. A mai putut constata ca, hipocalcemia, hipomagneziemia si anemia din timpul sarcinii sint “preluate” si de fat: “Dacamama, chiar la un numar de ani dupace a nascut, face acest tip de tumori, aproape toate fiicele vor traversa aceleasi situatii: chisturi ovariene dupainstalarea ciclului, iar, mai tirziu, fibroame uterine”.
Dl Vasile Andritoiu a afirmat in multe alte ocazii ca, intre compozitia biochimicaa produselor apicole si cea a corpului omenesc se poate pune semnul egalitatii: “Calitatile antitumorale ale produselor apicole (miere, pastura, polen, propolis, apilarnil, laptisor de matca) nu mai pot fi puse la indoialade nimeni. Dacasintem ceea ce mincam, nici un aliment nu este mai complet si mai asimilabil decit cel oferit de albine, in formele de mai sus. Pe aceastabaza, in dozari dupacaz, se intemeiazasuccesele obtinute apiterapeutic in tratarea afectiunilor genitale feminine ori masculine, a sterilitatii. Tratamentul este de durata(3-9 luni si chiar mai mult), este foarte complex si se stabileste in functie de particularitatile bolii si ale bolnavului, iar rezultatele sint pe masura asteptarilor, faraoperatii chinuitoare si faraa afecta in vreun fel aparatul genital feminin. Incomparabila actiune imunomodulatoare a produselor si preparatelor apicole este dublatasi de actiunea impotriva celor mai de temut virusuri, inclusiv a papiloma-virusului, care provoacacelalalt tip de tumori genitale benigne: condiloamele ori papiloamele, al caror risc de cancerizare este mult superior fibroamelor si chisturilor ovariene”.
Pentru o argumentare stiintifica, in speranta unei colaborari in interesul sanatatii oamenilor, dl prof. Vasile Andritoiu pune la dispozitia oricarui cunoscator baza sa de date, sustinutade documente medicale care atestavindecari in nenumarate cazuri de chisturi ovariene, fibroame uterine si alte afectiuni ale aparatului genital feminin.

 

www.evenimentul.ro

One Comment

  1. Am trei fibroame uterine depistate la un RMN despre care nu stiam. Am 57 de ani si sunt la menopauza. Credeti ca tratamentul domnului V. Andritoiu este eficient?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *