Concerte

Prince of the Violin aduce Stradivarius la Cinema Patria

Prince of the Violin aduce la Bucuresti vioara Stradivarius ‘ex-Leopold Auer’ la Cinema Patria. Edvin Marton, faimosul compozitor si violonist va canta in premiera la Bucuresti pe noua sa comoara muzicala, vioara Stradivarius din 1699, ‘ex-Leopold Auer’, evaluata la 7 milioane de dolari, intr-un spectacol emotionant, Prince of the Violin.

Vioara Stradivarius 1699 va fi oferita artistului Edvin Marton la inceputul lunii noiembrie, urmand ca la mai putin de o saptamana publicul din Romania sa aiba ocazia de a asculta sunetul nobil al acesteia. Vioara reprezinta o creatie de inceput a lui Antonio Stradivari prin care celebrul maestru si-a definitivat stilul. Conturul care se arcuieste artistic este o semnatura clara a nativului italian, care impreuna cu lemnul de culoarea cuprului lacuit cu mare grija ofera viorii o armonie vizuala perfecta. Veche de mai bine de 3 secole, viora ex-Leopold Auer a rasunat in mainile renumitului violonist si dirijor Jean-Jacques Kantorow. Instrumentul este denumit dupa celebrul compozitor si violonist Leopold Auer (1845-1930), recunoscut ca unul dintre cei mai buni si influenti profesori de vioara din lume. De-a lungul timpului vioara Stradivarius a facut parte din colectii celebre precum Richard Bennett Collection, iar arcusul violonistilor de seama Dylana Jensen, Leonidas Kavakos si Eunice Lee i-a dat glas.
Edvin Marton apreciaza ca la momentul actual in lume mai exista un numar mic de viori Stradivarius aflate intr-o stare atat de buna. “Imi doresc nu numai sa creez o muzica frumoasa, dar in egala masura sa cant la un instrument care reprezinta in sine o capodopera”, spune Edvin Marton despre vioara Stradivarius ‘ex – Leopold Auer’.

Concertul Prince of the Violin din data de 11 noiembrie programat initial la Sala Palatului, a fost mutat la Cinema Patria. Toate biletele achizitionate raman valabile, pastrandu-si pozitionarea fata de scena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *