LifeStyle, Sanatate

Primul tratament care prelungeste viata bolnavilor de cancer la ficat


Un studiu publicat luni de specialistii americani arata ca tratamentul cu Nexavar, dezvoltat de concernul farmaceutic german Bayer, prelungeste cu 44% sansele de viata ale pacientilor bolnavi de cancer in ultima faza, scrie presa internationala de luni.

“Este pentru prima data cand avem un tratament eficace pentru cancerul la ficat”, al treilea ca mortalitate in lume, a declarat le dr. Joseph Llovet, director de cercetare a cancerului hepatic la Facultatea de medicina din New York.

La bolnavii de cancer la ficat tratati cu Nexavar s-a observat o durata medie de supravietuire de 10.7 luni, fata de 7,9 luni la cei care nu au luat tratamentul. In plus, acesta noua metoda incetineste avansarea bolii cu cel putin trei luni.

Nexavar (Sorafenib), sub forma de comprimate, este autorizat de putin timp in Europa si in Statele Unite in tratarea cancerului avansat de rinichi si face acum obiectul cercetarilor pentru a i se vedea eficienta si in tratarea a altor forme de cancer.

La 40% din numarul bolnavilor de cancer de ficat boala este descoperita cand deja are un stadiu foarte avansat, iar in Asia si Africa procentul este de 80%.

Numai in SUA 19 000 de persoane sunt diagnosticate anual cu acesta boala, dintre care 17 000 nu mai supravietuiesc.

Cancerul de ficat este a treia cauza a mortalitatii, in lume dupa cel de plamani si colon.

HotNews.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *