LifeStyle

Prima romanca icoana in randul sfintilor catolici

Dosarul editiei de aprilie a revistei Flacara, “VATICAN FABRICA DE SFINTI”, contine, printre alte articole, un reportaj in exclusivitate, despre Veronica Antal, prima romanca icoana in randul sfintilor catolici

EXCLUSIVITATE
Prima romanca icoana in randul sfintilor catolici

Veronica Antal este sfanta pentru consatenii ei din 24 august 1958, de cand a fost ucisa, la numai 23 de ani, aparandu-si fecioria. Era sufletul miscarii numite Ordo virginis, respectiv Ordinul fecioarelor, care munceau aproape tot timpul impreuna, un fel de maicute catolice in civilie, situatie acceptata de biserica, așa, ca o modalitate de supravietuire a credintei, in vremuri pagane. Dupa moarte a inceput sa faca minuni: vin bolnavii, iau pamant de pe mormantul ei si se vindeca. Fiecare sfnt e specializat pe ceva, ea ajuta in bolile de inima, de piele și la examene. In 2006 dosarul ei de canonizare a fost dus la Vatican: 3.347 de pagini de marturii și documente despre viata, moartea prin martiriu, virtutile și faima de sfintenie. Au fost audiate zeci de persoane care au cunoscut-o, a existat un fel de interogatoriu, cu vreo 300 de intrebari. Studiul este foarte complex și urmeaza intocmai procedurile stabilite de Biserica Catolica, care ar mai putea dura cativa ani, pana la declararea oficiala a sfintei catolice Veronica.

Mai cititi in REVISTA FLACARA editia de aprilie 2010, despre:

* Motivele pentru care nu a fost beatificat Papa Ioan Paul al II-lea, desi este cel care, intr-o lume bantuita de razboaie si suferinte a adus vindecare si sperant. Care sunt secretele primului Pap polonez? De ce nu a fost sanctificat inca, desi acest lucru trebuia sa se intmple chiar in luna aprilie a acestui an? Vaticanul nu se pronunta oficial, dar, amanarea pare a fi legata de cazul unei calugarite franceze, vindecata miraculos de boala Parkinson, dupa ce s-a rugat lui Ioan Paul al II-lea, n iunie 2005, la dou luni de la decesul acestuia. Recunoaterea acestei minuni ar fi urmtoarea etap a beatificrii, dar in ultimele luni au aparut voci care contesta minunea.
* Agenda de lucru a Monseniorului Ioan Robu, parintele bisericii catolice din Romania, intrevievat de George Arion.
* Doctorul Bla Teleky, de la AKH, vestitul spital din Viena, unde multi romani merg sa-si trateze cancerul. Nascut in 1953. Profesor universitar. Un mare chirurg. E in fruntea celor care se ocupa, la scara planetara, de cancerul de colon. Un specialist invitat pretutindeni, ca sa opereze sau sa conferentieze. Un interviu realizat de George Arion.
* A doua capital romneasc, Chisinau, vazuta cu toate detaliile ei comico-tragice si povestita noua, de scriitorul Bogdan Hrib.
* Propaganda Sfntului Scaun, cu o vechime de 400 de ani, nu a semanat niciodata cu cea a oamenilor politici asa cum am cunoscut-o de-a lungul secolului XX. Dar poate tocmai de aceea a fost si este extrem de eficienta. Sa amintim cele doua instrumente soft si, respectiv, hard : Ordinul Iezuitilor si Inchizitia.
* Cum filmul face si desface moda. Un exemplu : in S-a ntmplat ntr-o noapte, Clark Gable i-a dezbrcat cmaa i, uimire, nu purta maieu. Publicul a amutit, iar vnzrile de maieuri au sczut cu 75%. Au revenit n mod dupa 20 de ani, cnd James Dean le-a purtat pe sub celebra sa geac de piele n Rebel fr cauz.

Urmand traditia, si aceasta editie a revistei Flacara este insotita, de un cadou din partea editurii; un roman din colectia Crime-Scene, Strada sobolanilor, scrisa de Francois Forestier.
Fara a avea pretentia de a fi un roman delicat, Strada sobolanilor este un excelent exemplu de creionare a degradarii umane, induse de instinctul de supravietuire. in mijlocul unor preocupari zilnice, cum ar fi crima, prostitutia, traficul si consumul de droguri, stau sobolanii, omniprezenti in case, in pereti, pe strazi, in subsoluri. Actiunea se invarte in jurul unei anchete politiste, care scoate la iveala secretele unui cartier al proscrisilor, in Paris (Arondismentul 18).

Revista Flacra, editat de grupul Publicatiile Flacra, apare, ncepnd cu numrul din decembrie 2009, ntr-un format grafic i editorial de exceptie. Aflat sub semnul unicittii i exclusivittii, noua revist vine cu o promisiune pe msura publicului ei: jurnalism de bun calitate, lipsa parti pris-urilor, un concept editorial modern i structurat, informatie n exclusivitate, opinie avizat din partea oamenilor care conteaz n viata social i cultural, o formul grafic original, scriitur de bun calitate, fotografii senzationale i o colectie de carte unic pe piata romneasc (fiecare numr al revistei fiind n continuare nsotit de o carte din colectia Crime Scene, oferit gratuit). Un produs de pres, un produs cultural complet, pentru omul primului deceniu din mileniul trei.

Grupul Publicatiile Flacra are n portofoliu, peste 20 de titluri: lunare (Flacra, Rebus, Rebus de Buzunar, Horoscop de Buzunar, Sudoku de Buzunar, Integrama de Buzunar, Rebus Bis, Rebusache, Integrame & Sudoku, Rebus & Sudoku), anuale, bianuale si trimestriale, majoritatea din categoria de divertisment, care asigur editurii pozitia de lider pe piata publicatiilor de profil. Impreun, publicatiile Flacra sunt citite lunar de peste 1,5 milioane de cititori.

Corina Anghel
Director Marcomm
Publicatiile Flacara
corina.anghel@publicatiileflacara.ro
corinadana@gmail.com
GSM: +40755077080
www.revistaflacara.blogspot.com
www.revistaflacara.ro
corina.anghel@publicatiileflacara.ro
http://www.revistaflacara.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *