Evenimente

Prezenta romaneasca la Ohrid Choir Festival 2010

Grupul Coral SOUND al Casei de Cultura a Studentilor din Bucuresti participa in perioada 26-30 august la cea de-a treia editie a Festivalului si Concursului International Ohrid 2010 – Macedonia.

SOUND va participa in cadrul competitiei dar si in cadrul festivalului cu un repertoriu de piese de inspiratie folclorica romaneasca, piese religioase si lucrari din repertoriul international.

Programul prezentat de-a lungul celor 5 zile cuprinde piesele:

Suita Corala din Tara Oasului de Dariu Pop
Ave Maria de Javier Busto
Dotri Momi de Dragan Shuplevski
Romanita si Junii Buni Colindatori de Sabin Pauta
Chindia de Alexandru Pascanu si Alte Variatiuni pe Tema Chindiei de acelasi compozitor
Doamne Miluieste de Paul Constantinescu
Witness arr. Jack Halloran

Grupul Coral SOUND va intra in competitie sambata 28 august, a doua zi de concurs, alaturi de alte coruri din Lituania, Bulgaria, Cehia, Macedonia si Croatia. Concursul international de la Ohrid reuneste formatii corale din Europa si Africa, insumand 35 de coruri participante si din alte tari ca Spania, Letonia, Serbia, Rusia, Ucraina, Italia, Elvetia, Polonia, Slovacia, Ungaria si Congo.

Alaturi de Grupul Coral SOUND, Romania va mai fi reprezentata si de alte patru coruri, atat in cadrul competitiei cat si in cadrul festivalului macedonean: Capella Polifonica – cor mixt din Arad, Lira Maria Radna – cor de voci egale din Lipova, Vox Animi – cor mixt din Sighisoara si Vox Humana – cor mixt din Sfantul Gheorghe.

Fundatia Culturala SOUND
Str. Tincani 10, bl. F13, sc. 2, ap. 40,
Bucuresti 6, ROMANIA
Tel: 0722 353 191
sound@pcnet.ro
http://www.choralsound.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *