LifeStyle

Prezent: Berceanu numara banii consilierilor premierului

Revista PrezentRevista Prezent scrie: Atat i-a mai ramas. Emil Boc si-a dat masura maturitatii sale politice de lider de mucava. PD este in vrie, iar Traian Basescu, adevaratul lider al partidului abia daca isi mai revine din pumnii primiti de peste tot. Partidul incepe sa capete chipul si asemanarea lui Boc, adica mic-mic de tot. Pentru Emil Boc este, evident, frustranta postura de plangacios si reclamagiu la Curtea Constitutionala, de unde, pana nu de mult i se spunea “micul Gigant” parcat la umbra Cotroceniului. PD a pierdut partida, la fel si Traian Basescu, iar zilele partidului in guvern sunt numarate. Pana cand va fi aruncat ca o masea stricata, PD ne mai ofera totusi momente de relaxare cu afirmatii belicoase ale unor lideri, precum Radu Berceanu. Sa ne amuzam!
Harjoana dintre democrati si liberali a continuat si saptamana trecuta. Motive se gasesc, se cauta sau se inventeaza. (Ioana Tiganila)

„Marea pace capitalista“ si
Micul nostru Razboi Rece cu Rusia

Trebuie sa recunoastem ca, exceptie facand „industria” articolelor rusofobe din presa romaneasca, nimic nu mai merge in relatiile dintre Bucuresti si Moscova. Mai mult chiar, putem spune, fara sa exageram, ca avem micul nostru Razboi Rece cu puterea de la Rasarit, pe care o vedem, nu se stie din ce motive, altele decat exacerbarea unui imaginar istoric puternic deformat de nationalismul primitiv al lui Ceausescu, cu sprijinul deloc dezinteresat al formatorilor de opinie si al politicienilor oportunisti, drept principala amenintare la adresa securitatii noastre externe. Ar fi interesant de vazut care este, in fapt, continutul actualului nostru contencios cu Rusia, acel „casus belli” care justifica intrarea in transee. (C. Gheorghe)

ProWein 2007
Romania n-a demonstrat nimic

Cel mai mare targ de vinuri si bauturi spirtoase din Germania si unul dintre cele mai importante pe plan mondial – ProWein 2007 – desfasurat intre 18 si 20 martie, a reunit la Centrul Expozitional din Düsseldorf peste 3.000 de expozanti din 43 de tari. Mai mult de 32.000 de profesionisti din domeniul producerii si comertului cu bauturi au vizitat standurile participantilor, iar interesul pentru aceasta manifestare a fost reconfirmat de prezenta a peste 800 de jurnalisti din 34 de tari. Romania a fost reprezentata printr-un stand national, care a gazduit 11 producatori, si prin doua standuri individuale, separate. Sloganul participarii romanesti a fost unul generos – „Traditie si avangarda”. (Cezar Ioan)
Interviu cu realizatorul BizBazar, Moise Guran
Interes pentru emisiunile de business

Transant si complet nepartinitor, Moise Guran, prezentatorul emisiunii „BizBazar“ de la Antena 3, vorbeste despre economia romaneasca si despre cei care ar trebui s-o managerieze eficient: “In materie de economie, politicienii nostri sunt superficiali si incompetenti. Daca nu se termina pana in vara, atunci vom avea cu totii de suferit”.
Cat de sanatos consideri ca bate pulsul vietii de afaceri din Romania?
Un optimist ar zice – din ce in ce mai sanatos. Dar eu nu cred in optimismul prostesc si iti raspund ca Romania inca este un mar stricat, in care 80% dintre licitatiile de stat sunt aranjate, sau macar „ajutate”… (O.Paraschiv)

Tricolorii i-au tranchilizat pe olandezi
De la egal la egal…

0-0! Nu am castigat, dar nici nu am pierdut. Cred ca imbratisarile de la sfarsitul meciului de pe ”De Kuip” au sens. De aceasta data, chiar in absenta victoriei. Am fost doar egalii Olandei, dar merita sa sarbatorim. Fie si numai pentru ca ni se intampla rar, aproape ca uitasem cum e sa fii macar la acelasi nivel cu cei mari. Insa, inainte de a fi egala Olandei, Romania a redevenit egala ei insasi. O echipa inca tanara, care a invatat ca pragmatismul nu are nimic rusinos daca te ajuta sa reinveti pasii spre glorie.
N-a fost un meci spectaculos, dar sa nu uitam ca esecul e mai mereu atractiv, spectaculos chiar. A fost doar un joc care ne-a readus pe orbita posibilului. Important pentru vointa echipei nationale, pentru credinta ca se poate. Sper ca am inteles ca necalificarile de pana acum nu tin de vreun blestem etern, ci doar de strategii perdante si de selectii neinspirate. Plus doza de nenoroc care pe unii ii scoate din istorie, pe altii nu ii califica la turneele finale. Rezultatul e echitabil, Olanda a pedalat in gol, atacand haotic poarta lui Lobont, Romania n-a putut inca mai mult, poate ca era deja prea mult… (Ionut Vulpescu)
Prezent. Schimba Perspectiva !

Alina Sazon
www.prezentonline.ro y

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *