Concursuri

Premiile Orange pentru tinerii muzicieni

Orange relanseaza concursul de muzica clasica „se cauta Enescu” sub un nume nou: „Premiile Orange pentru tinerii muzicieni”. Prin schimbarea numelui competitiei, Orange doreste sa exprime cat mai clar si mai simplu esenta unui eveniment dedicat in intregime tinerilor muzicieni. Cu aceasta ocazie, Orange a lansat si o emblema a concursului, realizata impreuna cu agentia Tempo Advertising.

Cautarea de talente de anul acesta debuteaza cu noi categorii de concurs la care se pot inscrie tinerii muzicieni: instrumentele cu corzi, pian si canto. La categoriile instrumente cu corzi si pian pot concura muzicienii cu varste cuprinse intre 14 si 19 ani, cu conditia sa nu fie studenti la data inscrierii, iar concurentii de la categoria canto trebuie sa aiba intre 16 si 21 de ani.

Concursul „Premiile Orange pentru tinerii muzicieni” incepe in data de 30 martie si este structurat in trei etape. Etapa intai cuprinde inscrierea si preselectia, iar in etapa a doua au loc auditia concurentilor calificati in prima etapa si o selectie intermediara. Selectia finala va avea loc in luna octombrie si va fi incununata, ca de obicei, de un concert de gala in cadrul caruia vor canta si vor fi premiati finalistii virtuozi.

Tinerii muzicieni pot gasi informatii in legatura cu desfasurarea evenimentului in materialele distribuite in liceele de profil, in cadrul ministerelor si inspectoratelor scolare, precum si pe website-ul www.auditie.ro.

Concurentii pot castiga premiul I, in valoare de 5.000 de euro, premiul al II-lea de 2.500 de euro si premiul al III-lea, 1.500 de euro. Premiile se acorda pentru fiecare categorie de concurs.

“Suntem mandri ca finalistul de anul trecut la sectiunea vioara, Stefan Besan, si-a reconfirmat valoarea artistica, iar anul acesta reprezinta Romania la Eurovision – concursul de muzica clasica pentru tinerii muzicieni”, a declarat Richard Moat, CEO Orange Romania.

Violonistul Stefan Besan a spus: “Pentru mine acest concurs a reprezentat o oportunitate de a concura cu alti tineri muzicieni, a fost ocazia de a ma exprima si de a dovedi ca sunt unul dintre cei mai buni”.

Pier Giorgio Calabria, membru al juriului la editia de anul trecut si dirijor cunoscut pentru performantele sale la Opera din Chicago apreciaza: “Cred ca ne-am atins telul principal de a-i ajuta pe concurenti cu observatiile noastre si de a crea o punte intre cele doua tabere: muzicienii actuali si cei care am fost candva competitori, iar acum suntem in juriu”.

„Participarea la competitia Orange ofera tinerilor muzicieni din Romania nu numai ocazia de a castiga premii substantiale, dar si experienta unei competitii deschise, obiective, intr-un mediu artistic interactiv”, a declarat Mihail Ghiga, lector universitar doctor la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *