Despre copii, Evenimente

Premii la concursul national de creatie in limba engleza Shakespeare School Essay Competition

Centrul de invațare a limbii engleze Shakespeare School a premiat vineri, 10 iunie cele mai bune eseuri in limba engleza din totalul celor peste 5100 trimise in cadrul concursului de creatie “2011 Shakespeare School Essay Competition”, organizat pe doua categorii de varsta: 11-14 ani, respectiv 15-19 ani.

In cadru festiv, s-au acordat premii caștigatorilor pentru fiecare categorie de varsta: locurile I, II si III, mentiuni, premiul juriului, dar si premii speciale. Premiile competitiei au fost substantiale, constand in scoli de vara de limba engleza timp de 2 saptamani in Anglia, in valoare de peste 1500 euro! La “2011 Shakespeare School Essay Competition” marii castigatori au ocazia sa mearga in tabere de vara in faimoasele orase universitare Oxford sau Cambridge (locurile I si II de la grupa de vrsta 15-19 ani) si la St. Michaels College sau Harrow House International College (locurile I si II la grupa de 11-14 ani). La festivitatea de premiere au fost invitati sa fie prezenti finalistii si insotitorii lor, alaturi de reprezentantii mass-media, sponsorii competitiei, precum si partenerii media.
De asemenea, premiantii vor putea urma gratuit si cursuri intensive de limba engleza pe parcursul verii, in Bucuresti, oferite de Shakespeare School. Alaturi de acestea, au fost oferite taxe de examen Cambridge de la British Council, carti in limba engleza si dictionare de la libraria Carturesti si Fischer International, precum si articole sportive de la Puma Romania.
Competitia a fost una extrem de stransa, juriul avand o misiune grea. Eseurile primite s-au remarcat prin originalite si creativitate, de aceea merita toata aprecierea. Lucrarile primite au fost citite si analizate de o comisie de profesori de la Shakespeare School, pe parcursul mai multor runde de evaluare, iar la departajarea concurentilor s-a avut in vedere respectarea temei, corectitudinea limbii, vocabularul, organizarea si coeziunea, originalitatea si impresia generala, precizeaza directorul Shakespeare School, Adriana Alionte. Din cele peste 5100 de eseuri primite de centru s-au evidentiat un numar de 40 de finalisti, care au fost invitati si la un interviu in limba engleza la Shakespeare School, pentru departajarea finala.
Shakespeare School a lansat pe 7 februrie 2011 concursul de creatie n limba engleza “Shakespeare School Essay Competition” sub egida Anului European al Voluntariatului si participarea a fost gratuita. In toata aceasta perioada Shakespeare School a fost in dialog cu multi dintre concurenti prin intermediul blogului sau. Concurentii au marturisit ca au considerat subiectele ca fiind foarte atragatoare, de actualitate si de aceea au participat in numar atat de mare: cei intre 11-14 ani au avut de realizat o descriere a unei lumi perfecte pornind de la patru imagini sugestive, iar cei intre 15-19 ani au avut de scris despre rolul si importanta voluntariatului.
“Acest concurs se afla la a treia editie si dorim sa il organizam in fiecare an devenind astfel o traditie pentru Shakespeare School. Suntem bucurosi si mandri deoarece competitia de creatie in limba engleza a facut inconjurul țarii. Cu aceasta ocazie, am constat ca avem multi copii exceptionali si indragostiti de limba lui Shakespeare. Ii felicitam si pe toti profesorii care au informat copii si i-au indrumat sa participe. Toti cei care au trimis eseuri au primit certificate care sa ateste efortul lor de a participa la un concurs national de creatie n limba engleza”, a declarat Adriana Alionte, director general la Shakespeare School.
A treia editie a concursului national de creatie in limba engleza organizat de Shakespeare School a capatat o amploare nationala si mai mare decat editiile precedente, strangand eseuri de la mii de elevi romani din peste 350 de localitati (de la Suceava la Craiova, din Maramures pana la Galati, Arad, Brasov, Piatra Neamt, Cluj, Constanta, si asa mai departe).

Sub egida: Anul European al Voluntariatului 2011
Sponsori: Mirunette International Education, Studio Cambridge, Harrow House College, St. Michaels College, Puma Romania, Cohn and Jansen JWT, Simaco Advertising
Parteneri principali: British Council, Fischer International, Carturesti
Parteneri media: TVR, Kiss FM, 24 FUN, MEDIAFAX, Teen Press, Fundatia Dinu Patriciu, Asociatia Young Initiative, studentie.ro, calificativ.ro, clopotel.ro, Romania Pozitiva, Presa in blugi, Amdoar18ani.ro

Adriana Alionte
Director General
Telefon de contact: 0744 314 437/ 021.252.24.79
E-mail: office@shakespeare-school.ro;
Website: www.shakespeare-school.ro
Blog: http://blog.shakespeare-school.ro
Facebook: www.facebook.com
office@shakespeare-school.ro
http://www.shakespeare-school.ro/programevara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *