FILME

Premiera la TIFF – Aripi de Foc – in regia lui Tedy Necula

Vineri, 10 iunie, la ora 12.00, la Cinema Arta din Cluj, vă invităm la proiecția-eveniment a documentarului “Aripi de foc”, realizat de tânărul regizor Tedy Necula, cunoscut publicului în special pentru rolul din filmul Noro (regia Radu Gabrea). Invitati speciali precum dna Dana Deac, maestrul Radu Gabrea, echipa de productie a filmului vor fi prezenţi la premieră și vor dialoga cu publicul la finalul proiecției.

Filmul vorbește despre Pasărea de Foc pe care o avem cu toții înăuntrul nostru și trebuie să o eliberăm pentru a ne urma visele, scopurile în viață. “Aripi de foc” este exemplul unei metode reale de a vedea altfel viața pe care o trăim.
Tedy Necula

“Aripi de Foc” vă va purta prin aventura incredibilă a primului spectacol de dans comunitar din Romania, “Pasărea de foc” reprezentat în cadrul Festivalului Internațional “George Enescu” (ediția 2009), la București, pe scena Teatrului Național, și la Sibiu. Proiectul a fost initiat de Asociatia Jungen Rumenen eine Chance, a doamnei Monique Gruber. Sub îndrumarea coregrafilor de renume internațional Josef Eder (Germania) și Royston Maldoom (Marea Britanie), 100 de tineri cu vârste intre 11 şi 22 de ani provenind din toate mediile sociale (orfani, copii ai străzii, copii din familii înstărite, persoane cu deficienţe de auz sau locomotorii), tineri care nu se cunoșteau, nu aveau experienţă în arta dansului, nici calităţi fizice deosebite, au adus în scenă un spectacol de dans contemporan care a ridicat în picioare aproape 2000 de spectatori.

Tedy Necula și echipa lui au urmărit pas cu pas acest proiect fără precedent, de la stângăcia primelor antrenamente la reprezentațiile ovaționate minute în șir, metamorfozele umane, prieteniile inedite, performanțele remarcabile ale unor tineri care și-au depășit limitele, și-au regândit prejudecățile și s-au redescoperit prin dans. “Aripi de foc” spune, într-un stil plin de savoare și autenticitate, povestea explorării naturii umane prin intermediul artei și a destinațiilor surprinzătoare unde ne duce curajul de a încerca.

Filmul vorbește despre Pasărea de Foc pe care o avem cu toții înăuntrul nostru și trebuie să o eliberăm pentru a ne urma visele, scopurile în viață. “Aripi de foc” este exemplul unei metode reale de a vedea altfel viața pe care o trăim. spune Tedy Necula, regizorul filmului.

Trailerul filmului poate fi urmărit aici. http://www.youtube.com/watch?v=9HzUn3F5atc

Intrarea este liberă. Presa are locuri rezervate. Apreciem confirmările prealabile.

Contact: Tedy Necula, 0733 747 588, tedynecula@gmail.com ; Ada Lungu, ada.lungu@ifmagic.ro, 0720 361 628

http://filmmaking.rowww.pasareadefoc.ro

Despre Filmmaking.ro
Tedy Necula a intrat în lumea filmului la 13 ani, ca deținător al rolului principal din filmul “Noro”, în regia lui Radu Gabrea. Palmares–ul său regizoral cuprinde deja două documentare de lung metraj, spoturi sociale pentru ONG-uri (Young Goldfish, Junior-Oul, Fundația Licinium, Asociația Națională a Bolilor Rare, CROS), scurtmetraje și clipuri video.

A lucrat cu artiști ca Joshua Navi, Zmili, Rasa, Cosy, DexStar, Criss Blazini, Tonik Obiektiv, Hip Hop Kulture, Avangard Miuzic. Este producător Filmmaking Romania, speaker motivațional și trainer în comunicare socială și realizare de film.
tedy necula – producator

www.tedynecula.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *