RETETE CULINARE

Prajitura cu portocale

Ingrediente :

Pentru blat :

5 oua ;
250g nuca macinata ;
250g zahar ;
2 portocale;
1 lingura cu varf de faina;

Pentru crema :

200g unt ;
250g zahar ;
2 galbenusuri crude;
100 g cacao;

Mod de preparare :

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bat in continuare pana ce zaharul se topeste. Nuca, macinata si prajita in prealabil, se adauga peste spuma de oua, incorporandu-se treptat, fara a mai bate. La fel si cele doua portocale, care au fost curatate de coaja si date prin masina de tocat. Se adauga apoi galbenusurile unul cate unul si la final faina.

Compozitia rezultata se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu faina si se introduce in cuptor la foc mic, aproximativ 30-40 minute.

Marimea tavii potrivite acestor cantitati este de cca. 30 x 20 cm.

Intre timp se pregateste crema. Intr-un bol se amesteca untul, bine scurs de apa, cu zaharul (de preferinta pudra), cu galbenusurile si cu cacao, frecandu-se pana ce crema devine spumoasa.

Cand blatul este copt bine ( se incearca folosind o scobitoare ), se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Se va face un sirop dua cum urmeaza : se ard 2 linguri de zahar pe foc, la care se adauga o cana de apa si coaja rasa de la una dintre portocale. Se lasa sa dea in clocot si sa se lege putin.

Siropul se toarna peste blat, se lasa sa se absoarba bine, se unge cu crema de ciocolata si se decoreaza cu frisca.

Pentru situatia in care nu ai prea mult timp pentru « bucatarit », poti sa-ti reduci efortul, inlocuind crema de ciocolata cu una din comert, Nutella, de exemplu. Oricum rezultatul va fi extraordinar, cu atat mai mult cu cat ai facut prajitura cu portocale singura.

Sursa www.stilfeminin.ro

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *