RETETE CULINARE

Prajitura cu gutui

  • 4 gutui
  • 2 cani faina
  • 2 oua
  • 1 cana  zahar
  • 50g unt
  • 1 cana lapte
  • 1/2 cana ulei
  • 2 plicuri zahar  vanilat
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de cutit sare

Puneti intr-un castron faina impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar, adaugati ouale, laptele, uleiul, praful de copt, zaharul vanilat, sarea si omogenizati bine. Ungeti o tava de cuptor cu unt, tapetati-o cu zaharul ramas, apoi puneti gutuile curatate si taiate in feliute. Peste acestea turnati aluatul pregatit si puneti tava in cuptorul incins. Coaceti prajitura 45 de minute, la foc potrivit spre mic, apoi rasturnati-o, astfel incat partea de dedesubt sa devina fata prajiturii.

 

(Georgeta Boeru – BucureÅŸti)

www.monitorulsv.ro

3 Comments

  1. Mor de pofta cand citesc reteta cu gutui. Si sincer eu nu sunt un mare fan al gutuilor. Traume din copilarie…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *