RETETE CULINARE

Prajitura cu dovleac si banane

Ingrediente pentru 6 portii: 500 g pulpa de dovleac (curatat de seminte si coaja), 100 ml lapte, 2 oua, 150 g faina, 100 g fructoza, 1 lingura tahini sau unt de migdale sau unt de arahide, 2 banane, 1 lingura ulei, 1 lingura de indulcitor rezistent la coacere, 1 pachet pref de copt, 1 lingurita bicarbonat, vanilie, rom, zahar/indulcitor pentru decorat, frisca. Se amesteca bine.

Preparare:
Dovleacul se taie cubulete si se fierbe in lapte 20 min. Se face piure si se raceste.
Piureul de dovleac se mixeaza impreuna cu bananele decojite. Se adauga tahini si ulei si se amesteca, apoi ouale , romul si vanilia.
Se adauga fructoza si indulcitorul, faina, praful de copt si bicarbonatul, ouale si aromele. Se amesteca bine.
Se coace 40 min la 160 grade.
Se serveste cu frisca si zahar pudra deasupra.

Cumpara un robot de bucatarie la un pret bun!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *