RETETE CULINARE

Prajitura cu caise si migdale

Ingrediente:  500 g de faina, 250 ml lapte, 2 oua, 80 g zahar, 100 g de unt moale, un pachet de drojdie uscata, un kg de caise decojite, 50 g migdale taiate in bucati mari, 3 linguri de gem de caise.
Cum pregatim?
Drojdia se amesteca cu o parte din lapte, cu o lingura de zahar si cu 3 linguri faina. Aceasta compozitie se lasa la dospit. Se pune apoi restul de lapte, untul moale, faina si zaharul. Se lasa iarasi la dospit, dupa care se intinde compozitia in tava care a fost unsa cu ulei si pudrata cu faina.

Se aseaza deasupra caisele si se coace la foc potrivit timp de 45 – 50 de minute. Prajitura calda se unge cu gem si se presara cu migdale. Se lasa sa se raceasca foarte bine in tava inainte de a fi taiata.
Pofta buna!

www.stilfeminin.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *