RETETE CULINARE

Prajitura Carpati – reteta traditionala

Prajitura CarpatiIngrediente pentru foi: 3 oua intregi, o cana zahar, o cana ulei, o cana lapte,1 si 1/2 linguri de bicarbonat stins in otet, coaja de la o lamaie, 1 kg faina.
Mod de preparare: se freaca ouale cu zaharul, se pune uleiul treptat, laptele bicarbonatul, coaja de lamaie, faina;


– se framanta si se imparte in 10;
– se coc foile pe dosul tavii unse cu ulei
– se intind direct pe tava;

Ingrediente pentru crema:
750g zahar, 1,5 l lapte, 10 liguri de faina, 1,5 pachete margarina, 1/2 sticluta rom

Mod de preparare pentru crema: se arde zaharul pana se dizolva, se pune faina treptat amestecand mereu;
– se adauga laptele fierbinte cu polonicul amestecand;
– se ia de pe foc, se adauga margarina si cand se raceste putin romul;
– apoi calduta se pune pe foi;
– se lasa pana doua zi;
– prajitura se taie in 5 dreptunghiuri;
– fiecare parte se taie pe diagonala, bucatile astfel obtinute se ung cu ciocolata topita cu putin unt sau margarina.

 

Incearca si Prajitura cu ciocolata si branza sau Pasca de Paste

Cumpara un robot de bucatarie la un pret bun!

15 Comments

  1. este o prajitura economica si buna.eu am primit complimente pentru ea in italia,laudindu-ma ca este ceva traditional-referitor si la nume:carpati!

  2. eu nu stiu sa fac dar face mama mea si este super buna.sper sa invat si eu.incercati-o merita osteneala.

  3. e buna prajitura carpati,mama mea face des aceasta prajitura si esti spornica satioasa si frumoasa si gustoasa:))

  4. Prajitura se taie in 5 dreptunghiuri. Un dreptunghi se ridica, cu grija, si se aseaza pe o fata laterala mica si se taie pe diagonala, apoi se lipesc cu crema de ciocolata 2 parti care alcatuiesc impreuna “muntii Carpati”.Sper sa te ajute.

  5. buna eu acum incep sa invat sa fac prajituri si un stiu cat vrea sa zica 1/5 ce cantitate e multumesc

  6. Se imparte intreaga cantitate in 5 parti, cat de cat egale (mai luam de la una si punem la alta daca ni se pare ca nu sunt egale).
    Succes!

Leave a Reply to gongonea Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *