RETETE CULINARE

Prajitura Cappuccino cu branza

Ingrediente pentru 10 portii:
Pentru blat : 325 ml biscuiti zdobiti sau napolitana zdrobita, 75 ml unt topit, un sfert de cana (50 ml) zahar
Pentru crema: 3 pachete a 250 g fiecare de crema de branza Philadelphia, jumatate de cana (125 ml) zahar, jumatate de cana (125 ml) zahar brun, 2 linguri (30 ml) faina, 2 lingurite (10 ml) lichior de cafea, 3 oua, 50 ml lapte, o lingura de ness.
Pentru decor: frisca, scortisoara sau boabe de cafea de ciocolata

retete

Preparare:
Untul topit se amesteca cu zaharul, apoi se incorporeaza biscuitii zdrobiti. Se aseaza intr-o tava de tarta de 23 cm diametru si se lasa deoparte.
Crema de branza se amesteca cu zaharul, zaharul brun,faina si lichior, pana la omogenizare, in mixer. Se adauga ouale si se continua mixarea usor, pana la omogenizare. Nessul se dizolva in lapte, apoi se incorporeaza in crema de branza.
Se toarna in tava, peste blatul de biscuite si se coace la foc mare pentru 10 min, apoi se reduce temperatura cuptorului si se continua coacerea pentru 45-55 min.
Scoateti din cuptor si desprindeti cu un cutit prajitura de marginea tavii, pentru a preveni fisurarea.
Se raceste complet la temperatura camerei, apoi se lasa la frigider 8 ore sau mai mult.
Se decoreaza cu frisca, scortisoara sau cafea, dupa preferinte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *