Stiri

Povești de groază din sistemul medical românesc

De data asta, povestea vine de la Galați. Din fericire, deocamdată ținem pumnii să fie totul ok, încă se mai poate. Dar sistemul medical face eforturi să distrugă viețile tinerilor. Și din păcate acest caz nu este singular sau o excepție – asta se întâmpă peste tot în România.

Câteva fragmente:

 

 

Soţia mea este însărcinată în 29 de săptămâni şi că aşteptăm o fetiţă pe care ne-am hotărât să o cheme Sara Maria. Săptămâna trecută, mercuri, Irina a fost internată în spital pentru că avea colul uterin foarte scurt, undeva pe la 32 de milimetri. I s-au făcut injecţii pentru maturarea plămânilor copilului şi injecţii care să o ajute să nu nască prematur.

Toate bune și frumoase pînă când intră pe fir birocrația de România. “Vă mai trebuie o ștampilă pe timbru” – țineți minte faza?

La un anumit număr de zile de concediu medical trebuie să intri într-o comisie de evaluare pentru a primi concediu medical în continuare. Vineri, când soţia trebuia să meargă la comise pentru a obţine aprobarea de eliberare a concediului medical, nu era doctorul respectiv acolo.

 

Pur şi simplu nu-mi explic cum există astfel de comisii care ar trebui să evalueze bolnavi care chiar nu pot merge la muncă, dar nu oferă nici un fel de condiţii sau facilităţi acestora.

Deși totul părea ok și au obținut concediul la timp, problemele nu s-au oprit, ba dimpotrivă. Sunt într-o perioadă extrem de dificilă…

sângerarea periodică ce nu s-a oprit nici acum este cauzată de un hematom care nu prea are ce căuta la cele 29 de săptămâni de sarcină.
Va sta cel puţin o lună în spital astfel încât doctorul să poată lua toate măsurile să nu nască mult prea prematur.

Mergeți pe site-ul lui Gabi să citiți povestea întreagă ….

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *