LifeStyle

Povestea copilului care salvat povestile- premiera,miercuri 29 aprilie

Miercuri 29 aprilie, ora 18, in sala din Piata Amzei nr.13, va avea loc premiera spectacolului Povestea copilului care a salvat povestile de Stefan Mitroi, o meditatie despre putere si forta nebanuita a inocentei.

Piesa a fost premiata la concursul 100, 1 000, 1 000 000 de povesti, editia a 2-a, organizat de teatru in anul 2008.

Putere, compromis, lasitate, frica, si o lume pe dos, dar si sansa pe care o aduce, odata cu adevarul, un copil, avnd drept aliat un copac fermecat. Piesa lui lui Stefan Mitroi sub bagheta regizorala a lui Constantin Dicu, a generat un spectacol plin de culoare si umor, fara sa evite aspectele dramatice, care trimit gandul la o parabola politica.

In rolurile principale: Ionut Antonie, Cristian Irimia, Nicolae Botezatu, Miruna Ionescu, alaturi de Adriana Dragut, Mirela Busuioc, Cornelia Pavlovici, Marius Nanau, Eduard Jighirgiu. In rolul personajelor povestilor: Julieana Draghici, Marina Procopie, Sibylla Oarcea, Oliviu Cristian Bughiu, Cerasela Constantin, Iuliana Costiniu.

Muzica: Eduard Jighirgiu. Debuteaza ca scenograf Delia Ionescu, iar coregrafia este semnata de Pastorel Ionescu.

La ora 17.30, in preambulul spectacolului, in foaierul Teatrului Ion Creanga, va avea loc vernisajul expozitiei Povestea vazuta de copii, cuprinznd lucrari de arta plastica ale elevilor claselor a IX-a Si a XI-a de la Liceul Nicolae Tonitza, coordonati de profesor Iuri Isar (ilustratia caietului program al spectacolului este realizata de aceeaSi echipa).

http://www.teatrulioncreanga.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *