Sanatate

Plante care pot înlocui Algocalminul

De multe ori, banalul Algocalmin – “medicamentul săracului” lipseşte din farmacii şi pune foarte multă lume pe drumuri. De aceea, prezentăm câteva remedii din plante care pot suplini cu succes lipsa Algocalminului de pe piaţa farmaceutică.

Muşeţelul este foarte indicat în combaterea durerilor de orice fel. Se prepară o infuzie din 5-10 g flori la o cană cu apă.

Mentavindecă nevralgia, menstruaţia dureroasă, migrenele. Se prepară o infuzie dintr-o lingură de plantă la o cană cu apă. Se beau 2 căni/zi.

Ceaiul din flori de tei înlătură migrena, durerile reumatice şi colica biliară sau renală. Se administrează o infuzie din 15-30 g flori la un litru apă. Se beau 2-4 căni/zi.

Ceapa este indicată în cazul durerilor reumatice, de dinţi sau a colicilor. Se prepară un decoct din trei bucăţi de ceapă tăiată felii şi fierte într-un litru de apă. Se lasă la infuzat 15 minute.

Fructele de ienupăr calmează durerile reumatismale şi cele provocate de cistite. Se face o infuzie din 20-30 g fructe la un litru de apă. Se beau trei căni/zi.

Infuzia de levănţică (o linguriţă de plantă la o cană de apă) înlătură migrenele.

Păpădia combate durerile hepato-biliare. Se fac salate din flori.

Un foarte bun înlocuitor al pastilelor de Algocalmin este un ceai în amestec din tei, mentă, levănţică, păducel, hamei, sunătoare, talpa gâştei şi sulfină, care combate orice tip de durere, precum şi insomnia, nervozitatea, palpitaţiile şi stresul.

Sursa www.evenimentul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *