LifeStyle

Placinta minune

PlacintaIngrediente: 1 pachet foi congelate pentru placinta, ulei, ½ kg branza (de preferinta mai tare), 7 oua, 1 cana zahar, 1 cana samntana, 1 pahar apa minerala, 3 pliculete zahar vanilat, o lamaie pentru coaja, stafide (pot fi inlocuite cu succes de visine) si mac, dupa preferinta.
Mod de preparare: scoatem foile de la congelator si le lasam sa se dezghete.
Intre timp pregatim compozitia:
Asezam foaia in tava unsa– dam branza prin razatoarea mica
– folosim 6 oua
– batem albusuirle spuma, adaugam zaharul, apoi galbenusurile, smantana, zaharul vanilat si apa minerala. Dupa ce s-a omogenizat compozitia, adaugam si branza, continuand sa amestecam cu mixerul, pana cand va arata asemenea celei pentru clatite. Nu va speriati daca este prea subtire!
Tava trebuie sa fie mai groasa si inalta. Se unge cu unt sau margarina, astfel incat sa nu ramana loc neatins.
Foile se desfac usor, sa nu se rupa. Ungem prima foaie cu ulei si apoi o asezam in tava, astfel incat sa acopere si peretii. Surplusul il taiem cu un cutit si-l adaugam in tava, peste foaie.
Urmatoarea foaie o impaturim, fara a o unge cu ulei si o punem pe o farfurie. Vom avea nevoie de ea la final.
Cu foile ramase se procedeaza in felul urmator: pe foaia unsa cu ulei, se toarna o lingura-doua de compozitie, undeva la mijloc, trasand parca o dunga orizontala, pe latimea foii.

Acum se pot adauga stafide, visine, mac. Rulam foaia ca si pe clatita, dupa care o strangem ca un melc si o asezam in tava. Asa procedam cu fiecare foaie ramasa, astfel incat sa le distribuim oarecum uniform in tava.
Compozitia ramasa se toarna peste „melci” si se uniformizeaza.
Foaia de pe farfurie se asterne deasupra tavii, se taie surplusul cu un cutit.
Ungem foaia cu ulei.
Oul ramas se bate cu o furculita si se intinde peste foaie. Putem presara si aici mac.
Se da la cuptor, la foc potrivit, aproximativ 1h, pana cand foaia de deasupra s-a rumenit. Se poate incerca si cu o scobitoare.
Se taie rece.

Supliment:
Poate fi folosita si ca aperitiv,

daca excludem zaharul si fructele!!

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *