LifeStyle

Placinta cu branza

Ingrediente:
Cantitati pentru doua foi: 250g unt, 300g faina, 2 oua, 1 lingura otet, sare.
Umplutura: 400g faina, 4 oua, 400g branza de vaci, 200g zahar pudra, 100g smantana, 100g stafide, coaja rasa de lamaie, 1 pachetel zahar vanilat.

placintabranza1

Mod de preparare:

Din cantitatile pentru foi se prepara un aluat frantuzesc care se va pastra la rece (in frigider) cateva ore. Din faina si 2 oua se framanta si se intinde o foaie subtire de aluat si apoi se taie fasii de 2 cm latime care se fierb in apa clocotita si sarata, dupa care se scurg bine. Cand sunt complet reci, se adauga branza de vaci, galbenusurile de oua frecate bine cu zaharul si stafidele, coaja rasa de lamaie si zaharul vanilat, iar la sfarsit se pun albusurile de oua batute spuma. Aluatul preparat se intinde in doua foi de marimea unei tavi. O foaie se asaza in tava astfel incat aluatul sa acopere pe jumatate marginile tavii. Compozitia se intinde uniform peste foaie si se asaza cea de-a doua foaie, apoi se pune in cuptorul bine incins, iar dupa cateva minute se regleaza la foc potrivit.