Sanatate

Placa dentara poate provoca boli de plamani grave

Doua minute pe zi, dimineata si seara, pot ajuta plamanii sa functioneze mai bine. Da, spalatul pe dinti poate realiza acest lucru.
Toata lumea stie ca spalatul pe dinti ajuta la prevenirea bolilor gingiilor.Un studiu recent citat de realage.com sustine ca bolile gingiilor pot favoriza boli pulmonare grave.
Desi fumatul ramane principala cauza a bolilor pulmonare grave, studiu sustine ca bolile gingiei sunt o alta cauza pentru bolile pulmonare. Participantii la studiu, spitalizati cu boli pulmonare, sufereau in numar mult mai mare de gingivite si boli paradontale decat persoane cu plamanii sanatosi. Bacteriile din placa dentara sunt inhalate si, din moment ce ajung in plamani amplifica bolile pulmonare, daca acestea exista, dar pot provoca si infectii pulmonare persoanelor sanatoase.
Astfel igiena dentara devine mult mai importanta. Periajul corect de 2 min de 2 ori pe zi, folosirea atei dentare si a apei de gura pastreaza placa dentara la distanta, prevenind astfel aparitia unor boli pulmonaree grave.

Cumpara o periuta de dinti electrica!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *