RETETE CULINARE

Pilaf de linte si orez brun

Ingrediente: o lingura de unt, o cana orez brun basmati, 4 cani si un sfert de apa, un pahar de linte maro, 4 catei de usturoi curatati si tocati marunt, un baton de scortisoara, 4 bucatele de ghimbir in stare proaspata, curatat, o lingurita praf de curry, jumatate de lingurita de sare, 4 bucati de ceapa verde, curatate si tocate marunt.

Daca se inlocuieste untul cu ulei se poate obine o reteta de post delicioasa!

Retete

Preparare:
Incalziti cuptorul.
Intr-un vas/cratita cu capac, pentru cuptor, topiti untul, apoi rumeniti orezul si amestecati, pentru 1-2 min.Adaugati praful de curry si amestecati, apoi apa si lintea, ghimbirul, usturoiul, scortisoara si sarea si aduceti la punctul de fierbere. Se acopera vasul si se da la cuptor pentru 50-60 min, pana se evapora apa.
Cu o furculita se indeparteaza batonul de scortisoara si bucatile de ghimbir.
Se serveste decorat cu ceapa verde tocata marunt.

Cumpara un robot de bucatarie la super oferta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *