RETETE CULINARE

Piept de pui cu grau

4 portii – 40 minute

  • 2 piepti de pui mai mari
  • 400g grau
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 4 linguri ulei
  • 100g stafide
  • 1 ardei iute
  • 1 leg. patrunjel verde
  • 1 lamaie
  • ± sare, piper

Taie carnea in bucati mai mici si condimenteaz-o. Infasoar-o intr-o folie si pune-o la frigider pentru 15 minute. Curata zarzavatul, taie-l in cubulete si pune-l la fiert impreuna cu graul ales si spalat in mai multe ape. Încinge 3 linguri ulei in tigaie, prajeste bine ardeiul iute taiat in felii. Dupa 3 minute, scoate ardeiul din ulei si prajeste bucatile de carne. Scoate carnea pe farfurii incalzite si serveste-o cu graul fiert, in care ai adaugat si stafidele cu 10 minute inainte de a fi gata. Graul trebuie bine scurs de apa si stropit cu ulei amestecat cu zeama de lamaie.

Presara deasupra patrunjel verde tocat fin si coaja rasa de lamaie.

 

Sursa: www.monitorulsv.roÂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *