Concursuri, Despre copii

Peste 1500 de elevi au participat la concursul .campion 2010

Cea de-a VII-a ediţie a competiţiei .campion a atras în acest an peste 1.500 de elevi pasionaţi de informatică, din care 12 au fost desemnaţi câştigători.

Competiţia a constat din 11 runde în care au alternat etapele de pregătire cu concursurile online. În urma rezultatelor obţinute au fost desemnaţi finaliştii .campion 2010, care s-au întâlnit recent la Bran pentru ultima rundă a competiţiei, care a avut loc între 29 aprilie – 1 mai 2010.

Concursul .campion este organizat şi susţinut de Centrul de Excelenţă SIVECO în parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi reprezintă un program de pregătire de performanţă în informatică, susţinut de profesori de prestigiu din întreaga ţară şi studenţi, foşti câştigători ai olimpiadelor naţionale şi internaţionale de informatică. Competitia a fost iniţiată şi coordonată de Emanuela Cerchez şi Marinel Şerban, profesori la Liceul de Informatică “Grigore Moisil” din Iaşi.

“Dăruirea acestor tineri, perseverenţa şi seriozitatea de care au dat dovadă pe parcursul a 6 luni de pregătire intensă sunt de admirat. Am fost impresionaţi de excelenta lor pregătire şi suntem convinşi că vor aduce României noi premii la competiţiile internaţionale la care vor participa în acest an. Trebuie să menţionăm că 17 dintre finaliştii .campion fac parte din lotul naţional de informatică al României, lot din care, în urma barajelor de selecţie care vor urma, vor fi selectaţi elevii care vor reprezenta ţara noastră la Olimpiada Internaţională de Informatică, la Balcaniada de Informatică şi la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale”, a declarat Emanuela Cerchez, coordonatorul competitiei .campion.

Marele Premiu .campion 2010 a fost câştigat de elevul Vlad Alexandru Gavrilă din Bucureşti, care a obtinut un scor perfect în cadrul rundei finale (300 de puncte din 300) şi peste 2000 de puncte pe parcursul desfăşurării programului de pregătire .campion 2010.
Câştigătorii locului I au fost Mihai Gheorghe, din Bucureşti (grupa mică), Budău Adrian, din Bacău (grupa mijlocie), Cosmin Tutunaru, din Mehedinţi (grupa mare).
Premiul doi a revenit elevilor Radu Voroneanu, Prahova, (grupa mică), Andrei Purice, din Prahova (grupa mijlocie). La grupa mare au obţinut premiul al doilea, la egalitate de puncte, elevii Alexandru Cazacu (Dolj), Andrei Antonescu (Bucureşti) şi Cătălin Florian Perticaş (Cluj).Ocupanţii locului trei au fost: Liana Ţucăr din Iaşi (grupa mică),Şerban Andrei Stan din Bucureşti (grupa mijlocie) şi Andrei Mişarcă din Braşov (grupa mare)

„Aceşti elevi pasionaţi de informatică, care sunt deja câştigători ai unor prestigoase competiţii naţionale sau internaţionale, vor deveni specialiştii de top ai industriei IT . Îi felicit pe toţi participanţii pentru determinarea de a deveni campioni şi pentru munca pe care o au depus-o pentru a ajunge aici . Suntem mândri că avem ocazia să susţinem această competiţie de elită în care de la an la an se stabilesc standarde tot mai înalte”, a declarat Radu Jugureanu, directorul departamentului AeL Educational Content, din cadrul SIVECO Romania.

Despre .campion
Concursul .campion urmareste reunirea tinerilor care prin ideile lor inovatoare contribuie creativ la dezvoltarea pietei de software. Elevii se înscriu voluntar în acest program, fiind încurajaţi să-şi dezvolte gândirea algoritmică, abilităţile de programare şi spiritul competitiv.
Rundele de pregătire alternează cu rundele de concurs şi se desfăşoară online pe site-ul http://campion.edu.ro.

Despre SIVECO Romania

Înfiinţată la începutul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul caselor de software din România, asigurând o mare parte din proiectele informatice de anvergură din România, precum şi un volum important al exporturilor de produse software în ţări din Europa Centrală şi de Est, din Uniunea Europeană, spaţiul Comunităţii Statelor Independente, în Orientul Mijlociu şi Apropiat, în nordul Africii.

Între acţionarii SIVECO Romania se numără Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investiţii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V.

Adresându-se cu precădere organizaţiilor mari şi mijlocii, compania oferă soluţii eficiente EAS, Document Management, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms şi eBusiness, atât pentru piaţa locală, cât şi pentru cea internaţională. De asemenea, compania s-a specializat în execuţia de proiecte informatice de mare complexitate şi amploare.

Având o cotă din piaţa românească de EAS de 21,2% şi de 8,9% din cea de servicii IT, SIVECO Romania implementează cu succes soluţiile sale la peste 1300 de clienţi, atât instituţii publice importante, cât şi companii private de referinţă.

SIVECO Romania SA este certificată ISO 9001:2008 de către compania franceză AFAQ-AFNOR, cotată printre primele 5 în lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care îl efectuează, şi dezvoltă parteneriate solide cu cele mai mari companii de software şi hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc).

Compania SIVECO Romania este membră a mai multor asociaţii profesionale şi de afaceri din România (AmCham, ANIS, ARIES, AOAR, ANIAP) şi internaţionale (Asociaţia Europeană pentru Tehnologia Informaţiei – EITA şi Information Society Technologies Advisory Group – ISTAG) şi a aderat la importante iniţiative globale, precum UNPD Global Compact, WEF Transparency şi PACI (Partnership Against Corruption Intiative).

De-a lungul celor 18 ani de existenţă, compania a fost recompensată cu peste 100 de premii interne şi internaţionale. Astfel, SIVECO Romania este prima companie din România care a primit Premiul I la World Summit for the Information Society, obţinând un număr record de nominalizări la concursul ICT Prizes, organizat anual de către Consiliul European pentru Ştiinţe Aplicate, Tehnologie şi Inginerie (Euro-CASE). Proiectele sale în domeniul educaţional au primit aprecierea de “Best Practice” din partea Comisiei Europene şi “Honourable Mention” la eEurope Awards for eGovernment, fiind totodată considerate de către Asociaţia Internaţională de Project Management (IPMA) între cele mai importante realizări mondiale în domeniul managementului de proiecte. Contribuţia SIVECO Romania la implementarea proiectului de informatizare a educaţiei din România a fost premiată cu European IT Excellence Awards 2008, la categoria Independent Software Vendors – Vertical Market. În 2010, compania a obţinut titlul “Winner of European IT Excellence Awards 2010” pentru implementarea soluţiei IT la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură.

Mai multe informaţii despre companie şi produsele sale puteţi obţine vizitând www.siveco.ro şi www.advancedElearning.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *