Business

Perspective bune pentru industria serviciilor IT

Analistii de piata considera ca nevoia crescuta a companiilor romanesti de a trece de la infrastructura IT deja existenta la servicii mult mai complexe, angajamentul Guvernului de a demara si finaliza proiectele IT de anvergura finantate din fonduri europene si structurale si nevoia companiilor de a se alinia normelor UE sunt principalele motoare de dezvoltare a pietei serviciilor IT in urmatorii ani.

Conform celui mai recent studiu IDC, piata de servicii IT din Romania a inregistrat, la finalul anului 2008, peste 472,13 milioane dolari, ceea ce reprezinta o crestere de 30% fata de 2007. Cele mai multe investitii au apartinut administratiei publice (locala si centrala) , sectorului de utilitati si telecomunicatiilor.

SIVECO Romania ramane si in 2008 primul integrator roman de software, detinand prima pozitie si in topul furnizorilor de servicii de instalare si suport software, cu o cota de piata de 18%, respectiv 16,7%, potrivit acestui studiu.

Conform analizei citate, cea mai mare parte a cheltuielilor IT in 2008 a fost reprezentata chiar de serviciile de suport tehnic si instalare software si hardware, integrare de sisteme si aplicatii dezvoltate la cerere (Customized Application).

SIVECO Romania are o cota de piata de 23,1% in segmentul de solutii eTraining si Educatie, si 15,5% in cel al aplicatiilor dezvoltate la cerere (CAD Customized Application Suite).

Compania este o prezenta constanta, solida, pe piata proiectelor complexe, de mare anvergura, derulate de organizatii medii si mari apartinand sectorului privat si public.
In ultimii 7 ani, SIVECO Romania se afla constant pe primele pozitii in topurile intocmite de IDC, avand ca parteneri (si competitori) subsidiarele locale ale marilor companii IT.

Competentele companiei SIVECO Romania in aceste domenii de expertiza sunt sustinute de proiecte de referinta, finalizate cu succes pentru foarte multi beneficiari, intre care se regasesc sute de organizatii din Romania sau de peste hotare, cum ar fi Autoritatea Porturilor Maritime Constanta, Aerostar, Biroul de Credit din Romania, Agentia de Plati si Interventii in Agricultura, Casele Nationale de Asigurari de Sanatate din Romania si Bulgaria, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii din Romania, Ministerul Educatiei din Moldova, Emiratele Arabe Unite, Tunis si multe, multe altele.

“In cei 18 ani de activitate ai companiei, am castigat maturitatea necesara derularii unor proiecte majore atat la nivel national, cat si international. Pozitia, deja traditionala, in topul furnizorilor si implementatorilor IT locali, este o confirmare a faptului ca oferim clientilor solutii de calitate si servicii care ajuta organizatiile sa-si imbunatateasca propria activitatea. Ne straduim sa ramanem la inaltimea asteptarilor beneficiarilor nostri interni si internationali in beneficiul clientilor” declara Irina SOCOL, Presedinte si Director General al SIVECO Romania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *