Stiri

Pelinul, eficient in digestie

Pulberea de pelin. Se obtine prin macinarea cat mai fina cu ajutorul rasnitei de cafea. Pulberea se pastreaza in borcane de sticla inchise ermetic, in locuri intunecoase si racoroase, pentru o perioada de maximum doua saptamani. Se recomanda administrarea unei jumatati de lingurita cu pulbere, de trei ori pe zi, inaintea meselor, scrie Atac. Tinctura de pelin.
Se pun intr-un borcan cu filet 15 linguri de pulbere de pelin, peste care se adauga 400 ml de alcool alimentar de 50 de grade. Se inchide borcanul ermetic si se lasa la macerat doua saptamani, dupa care se filtreaza, iar tinctura rezultata se pune in sticlute mici, inchise la culoare. Se administreaza de patru ori pe zi, cate 50 de picaturi diluate in putina apa. Vinul de pelin. Intr-un litru de vin natural alb se pun 10 tulpini proaspete de pelin, zdrobite in prealabil, care se vor lasa la macerat vreme de trei saptamani, dupa care se strecoara. Se iau 1-3 linguri din acest vin, inainte sau dupa masa. Este un stimulent al activitatii digestive si este eficient in combaterea balonarii si a indigestiei. 

Siropul de pelin. Un borcan de 400 ml se umple pe sfert cu frunze taiate de pelin proaspat, iar restul de trei sferturi se completeaza cu miere. Se inchide borcanul ermetic si se lasa o luna la macerat. Din acest sirop se iau cate trei linguri pe zi, inaintea meselor principale. Este un tonic digestiv, reduce balonarea, dar poate regla si tranzitul intestinal, mai ales la persoanelece sufera de constipatie cronica.

Continuarea in Atac

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *