CARTE BUNA

Paulo Coelho participa la primul forum al Aliantei Civilizatiilor

Scriitorul brazilian Paulo Coelho va participa la primul forum al Aliantei Civilizatiilor, organizat de Natiunile Unite la Madrid (Spania), pe 15 si 16 ianuarie 2008.

La acest forum vor fi prezenti oameni politici, reprezentanti ai organismelor internationale si regionale, grupuri ale societatii civile si fundatii, in scopul gasirii modalitatilor de a face fata cresterii polarizarii dintre natiuni si culturi si de a promova intelegerea la nivel global.

Forumul va fi inaugurat de presedintele guvernului spaniol, Jose Luis Rodrigues Zapatero, de prim-ministrul Turciei, Tayyip Erdogan, de secretarul general al Organizatiei Natiunilor Unite, Ban Ki-moon si de fostul presedinte al Portugaliei, inaltul reprezentant al ONU pentru Alianta Civilizatiilor, Jorge Sampaio.

La eveniment vor mai lua parte regina Noor a Iordaniei, secretarul general al Ligii Arabe, Amr Moussa, fosta presedinta irlandeza si fostul inalt comisar pentru drepturile omului, Mary Robinson si castigatoarea Premiului Nobel pentru Pace din 2003, Shirin Ebadi.

Primul forum al Aliantei Civilizatiilor este un eveniment care ofera participantilor o platforma de dezvoltare a initiativelor comune si de intarire a parteneriatelor, urmarindu-se dezvoltarea proiectelor educative, culturale si stiintifice, prin favorizarea dialogului si apreciere reciproca.

www.humanitas.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *