RETETE CULINARE

Pateu de telina cu ghimbir

Ingrediente pentru 4 persoane: 400 g telina, 2 morcovi, o rosie mare, o ceapa, un catel de usturoi, 1 foaie gelatina, un varf de cutit de coriandru, o lingurita de radacina de ghimbir macinata, 100 g branza desarata, 2 albusuri de ou, sare, piper.

patetelina

Preparare:
Se spala si se curata telina de coaja. Se fierbe la aburi sau in apa cu sare.
In acets timp se pune gelatina intr-un bol cu apa rece.
Ceapa curatata si taiata marunt se caleste in ulei incins, impreuna cu usturoiul si rosia decojita si taiata cubulete. Se adauga coriandru, ghimbir macinat, sare si piper.
Se adauga si morcovii feliute si se mai calesc 3 min, amestecand cu grija sa nu se arda.
Se toarna in mixer, impreuna cu telina fiarta. Se mixeaza pana se omogenizeaza. Se adauga branza si gelatina si, la final, cele 2 albusuri batute spuma tare.
Se toarna in boluri si se tine la rece minim 2 ore.