Evenimente

Papionul lui Marius Moga și insigna lui Dani Oțil au adus 100 de copaci pentru orașele lor natale

La începutul acestui an, în cadrul Galei „Capitala Verde a României”, Marius Moga şi Dani Oţil i-au impresionat pe cei prezenţi prin accesoriile eco purtate şi au câştigat plantarea unor copaci în oraşele lor natale. Astfel, cei doi au obţinut promisiunea URBB de a sădi câte 50 de copaci în Alba-Iulia şi Reşiţa, promisiune materializată în toamna acestui an.
Gala „Capitala Verde a României”, organizată în luna martie, a premiat cele mai „verzi oraşe” din ţară. Cea de-a doua ediţie a competiţiei a cooptat 13 oraşe care s-au luptat pentru marele titlu, Oradea fiind oraşul care a câştigat competiţia şi dreptul de a purta titlul de „Capitală Verde a României” în anul 2012. Cu ocazia evenimentului, URBB a lansat vedetelor autohtone provocarea de a avea accesorii inedite. Printre vedetele care şi-au arătat sprijinul pentru protejarea mediului şi au purtat un accesoriu eco s-au numărat Andreea Pătraşcu, Florin Grozea, Keo, Alexandra Ungureanu, Mircea Solcanu sau Alma, însă câştigătorii s-au dovedit a fi Marius Moga şi Dani Oţil. Cei doi s-au evidenţiat cu un papion confecţionat dintr-o cutie de bere, în cazul lui Marius Moga, şi cu o insignă dintr-un capac de bere, cea creată de Dani Oţil.
Ca urmare a competiţiei, în această perioadă propice plantării, URBB a dăruit celor două oraşe 100 de copaci. Locuitorii din Alba-Iulia au primit cu bucurie cei 50 de tei, care au contribuit la sporirea spaţiului verde din oraş, cu sprijinul lui Marius Moga. „N-a fost uşor să transform o cutie de bere într-un papion, iar apoi să-l port în cadrul unei Gale, însă premiul a fost pe măsură. Acum am un motiv în plus să revin în Alba-Iulia… să-mi văd teii înfloriţi!”, a spus Marius Moga.
De asemenea, cu ajutorul lui Dani Oţil, în Reşiţa au fost plantaţi săptămâna trecută 50 de platani. „Oraşul Reşiţa îmi este foarte drag, aşa că provocarea m-a încântat. La primăvară o să avem 50 de motive în plus de bucurie!”, a afirmat Dani Oţil.
Toate aceste acţiuni de plantare au fost realizate cu sprijinul autorităţilor locale, Primăria Municipiului Alba-Iulia şi Primăria Municipiului Reşiţa, care au contribuit cu logistica necesară.
„Atunci, în cadrul Galei, ne-am bucurat să vedem cât de mult înseamnă protejarea mediului pentru celebrităţile din România. Acum a venit rândul nostru să îi răsplătim pentru efort şi să oferim 100 de copaci zoneler verzi din oraşele copilăriei lor”, a declarat Alina Bratu, Corporate Affairs Manager URBB.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *