Stiri

Panasonic sponsorizează proiectul vehiculului solar al studenţilor de la MIT

Panasonic sponsorizează cu baterii litu-ion de mare capacitate vehiculul solar cu care studenţii prestigioasei universităţi MIT (Massachusetts Institute of Technology) vor participa la competiţia Global Green Challenge din octombrie 2009 în Australia.

Echipa de studenţi de la MIT va concura la World Solar Challenge, din cadrul Global Green Challenge, cu un vehicul echipat cu baterii litiu-ion ce pot stoca energia solară generată de vehicul.

Separat, Panasonic va furniza acelaşi tip de baterii de mare capacitate unei echipe a Universităţii Tokai din Japonia care intră în competiţie la aceeaşi categorie.

Acordul de sponsorizare prevede ca Panasonic să furnizeze echipei MIT baterii litiu-ion de mare capacitate (2,9 Ah) pentru vehiculul solar cu care studenţii participă la concurs. Panasonic va avea dreptul de a afişa logo-ul propriu pe corpul vehiculului.
Global Green Challenge, competiţie cunoscută anterior sub denumirea de World Solar Challenge, este o cursă cu vehicule ce funcţionează cu energie solară iar prima sa ediţie a avut loc în 1987, tot în Australia. În prezent, Global Green Challenge include competiţia World Solar Challenge pentru vehicule solare şi Eco Challenge pentru alte tipuri de vehicule ecologice cum ar fi cele alimentate electric sau hibride.

Citeste mai mult!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *