Stiri

Panasonic lansează prima reţea de transmisii TV în direct pentru zboruri intercontinentale

Panasonic Avionics Corporation, lider mondial în sisteme de divertisment şi comunicare pentru transportul aerian de pasageri, divizie a producătorului nipon de echipamente electronice, lansează Panasonic Airline Television Network, o reţea pentru transmiterea în direct a programelor TV la bordul avioanelor ce efectuează zboruri pe liniile comerciale intercontinentale.

Compania a semnat în prealabil acorduri de difuzare a programelor cu cinci renumite reţele de televiziune: BBC World News, Al Jazeera, Bloomberg Television, Euronews şi France 24. Panasonic este în negocieri şi cu alte reţele pentru acorduri similare ce vor fi anunţate în viitorul apropiat.

Televiziunea prin satelit este un serviciu disponibil deja pe unele linii aeriene din Statele Unite dar soluţiile actuale de transmisie a programelor sunt limitate de aria de acoperire a sateliţilor şi de drepturile producătorilor de programe care, în cele mai multe cazuri, permit unei staţii TV să emită într-o anumită zonă geografică.

Sistemul Panasonic va utiliza aceiaşi sateliţi prin care furnizează serviciile de broadband ExConnect către transportatorii aerieni, astfel încât pasagerii care vor zbura cu avioane echipate cu Panasonic Airline Television Network se vor bucura de transmisiunile TV în mod continuu, neîntrerupt, chiar şi atunci când aeronava trece de la o arie de acoperire la alta.

De asemenea, operarea acestei reţele permite Panasonic să obţină venituri suplimentare din inserarea de clipuri publicitare şi din accesul în sistem pay-per-view.

Fiind distribuit pe baza echipamentelor de comunicaţii utilizate pentru broadband Panasonic ExConnect, noul serviciu de transmisii TV nu va necesita instalarea altor sisteme pe aeronave şi nici investiţii suplimentare în achiziţionarea acestora.

ExConnect este primul serviciu de Internet de mare viteză disponibil în zborurile intercontinentale cu aeronave de pagaseri, disponibil din 2006, an în care Boeing a renunţat la Connexion din cauza pierderilor pe care le genera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *