Sanatate

Oul de prepelita este singurul dietetic

Desi galbenusul de ou, indiferent ca este de gaina, gasca sau de rata, ajunge sa contina prin fierbere sau prajire aproximativ 2000 mg de LDL-colesterol (colesterol “rau”) la suta de grame, exista si oua dietetice – ouale de prepelita. Acestea au o calitate superioara a proteinei si nu contin nici LDL-colesterol si nici HDL-colesterol. Mai mult, au in compozitia lor un agent anticolesterol, care curata vasele sanguine de depunerile de colesterol, inclusiv pe cele fine cerebrale. Mai contin lipide speciale fine si lecitine, vitamine, saruri minerale, aminoacizi esentiali, glucide speciale nepericuloase in caz de diabet sau alte boli in care glucidele sunt interzise.

Curele cu oua de prepelita imbunatatesc functionarea cordului, refac organele slabite prin uzura fizica si suprasolicitare, ajuta in revenirea spectaculoasa dupa perioade de stres si epuizare, dupa interventii chirurgicale si radioterapii. Curele pre si post-natale ajuta la nasteri fara durere si la alaptare indelungata. Cura cu aceste oua regleaza aciditatea gastrica si digestia, protejeaza celulele nervoase, imbunatatind memoria si coeficientul de inteligenta. Are efect pozitiv in tratarea bolilor de rinichi, ficat si biliare, oftalmologice si ORL. Ouale de prepelita sunt valoroase in cresterea si dezvoltarea copiilor, revitalizeaza organismul indiferent de varsta si prelungesc viata, rezolva anemii, spasmofilii, migrene si astenii nervoase.

Acest ou este un anabolizant hormonal excelent si un reglator metabolic cu actiune larga. Reface organismul si regleaza nivelul zaharului din sange in caz de diabet. Ajuta foarte mult in cazuri de impotenta sexuala, astm bronsic, TBC, hipercolesterolemie, rinita alergica, alergii si eczeme. Intareste imunitatea organismului si regleaza tulburarile de greutate si de crestere.

De obicei, schema unei cure cu oua de prepelita se fixeaza in functie de varsta si de boala. Se recomanda urmatoarele cicluri de cura: de 60, 90, 120 si 240 de oua. Pentru copiii intre 1-3 ani, respectiv 3-7 ani, se recomanda cura de 60 de oua in 30, respectiv 20 de zile (cate 2 si 3 oua zilnic), iar cura de 90 de oua in 30 de zile este indicata copiilor intre 8-10 ani. Cura de 120 de oua in 32 de zile se recomanda la copii intre 11-15 ani, iar 120 de oua in 26 de zile vor lua adolescentii (16-18 ani) si adultii. Cura de 240 de oua se administreaza in 50 de zile si este indicata numai la adulti. Ouale se beau crude, cu galbenusul intreg, dimineata, pe stomacul gol, prin intepare in dreptul camerei de aer sau amestecate cu foarte putina miere in care, eventual, se adauga cateva picaturi de zeama de lamîie. Dupa o pauza de 20 de zile (2-3 luni la copii) cura se poate repeta.

Este de preferat sa se consume numai oua proaspete, de o zi. De aceea, inainte de a incepe un asemenea tratament, trebuie aleasa cu atentie sursa de la care ne putem aproviziona zilnic.

Sursa: www.evenimentul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *