LifeStyle

Opus Dei nu vrea sa fie personajul negativ din filmul “Codul lui Da Vinci”

Organizatia Opus Dei face presiuni asupra producatorilor “Codului lui Da Vinci” pentru a nu aparea ca personajul negativ din filmul ce va avea premiera spre mijlocul lunii mai, potrivit purtatorului de cuvânt al grupului catolic.
opusdei
“Mai avem trei luni pâna la premiera filmului si speram sa nu gasim în versiunea finala referiri care ar putea sa-i jigneasca pe catolici”, a afirmat organizatia, cunoscuta pentru conservatorismul sau.
“Codul lui Da Vinci”, ecranizarea bestsellerului omonim de Dan Brown, beneficiaza de un buget de 100 de milioane de dolari. Povestea merge pe urmele descendentilor lui Iisus si ai Mariei Magdalena. ÃŽn roman, Opus Dei se foloseste de toate mijloacele, inclusiv angajarea unui asasin, pentru a împiedica dezvaluirea secretului.
Biserica Catolica, precum si numerosi istorici au criticat multiplele nepotriviri din carte.
Potrivit unui purtator de cuvânt al Opus Dei, organizatia doreste ca numele sau sa nu fie citat sau ca filmul sa indice clar ca este vorba de pura fictiune.
“Aceasta decizie ar fi un gest conciliant foarte apreciat în aceste vremuri, când putem vedea consecintele dureroase ale intolerantei”, se arata în comunicatul organizatiei, aparut dupa problema caricaturilor cu profetul Mahomed.
Producatorul Sony-Columbia “poate arata ca libertatea de exprimare si respectarea credintelor sunt compatibile”, se mai arata în comunicat. Opus Dei nu intentioneaza însa sa “recurga la boicot sau la acte asemanatoare” daca cerinta nu îi va fi îndeplinita.
Mai multe despre lansarea filmului cititi aici !