Sanatate

Opriti fenomenul consumului de droguri !

Numarul consumatorilor de stupefiante este in continua crestere in randul tinerilor din Romania! Desi nu exista o statistica clara, sunt mii de semnale ca sunt cateva zeci de mii in toata tara! Campania de testare a tinerilor este o initiativa laudabila pentru institutii si licee. Testele de detectare a consumului de droguri in saliva sau urina vin in srijinul celor preocupati intr-adevar de stoparea fenomenului drogurilor!

In Bucuresti s-a efectuat anul trecut o testare a elevilor unui liceu din Sectorul 4 cu sprijinul primarului Piedone. Exemplul ar fi trebuit urmat si de alte primarii din Bucuresti si din tara …insa nu s-a auzit pana acum despre nici o alta initiativa de genul acesta . Chiar daca exista mii de parinti disperati, scoala nu face nimic sa salveze de la dependenta elevii consumatori.
Campania societatii noastre insa, a dat roade! Distribuim in farmaciile din Romania teste pentru depistarea a peste 10 tipuri de droguri in saliva sau urina . Din prima zi cum au ajuns pe raft, testele se vand ca “painea calda”. Pe criza asta, in astfel de situatii, oamenii nu se uita la bani! Centre de recuperare sunt atat de putine ca aproape ..nu exista iar posibilitatea de a testa un consumator era numai in spitale cu sectii specializate! Parintii responsabili insa, acum, isi testeaza singuri fiii incercand sa preintampine decaderea acestora sociala si morala. In zilele cand nu sunt farmaciile deschise, vin direct la depozitul nostru din orice colt al Bucurestiului s-ar afla, pentru a-si procura testele! Sunt cu adevarat familii ingrijorate si, in acelasi timp, nemultumite ca scoala si autoritatile nu lupta mai mult pentru anihilarea fenomenului . Am putea da o multitudine de exemple cu astfel de familii..!!!

Si…culmea! Se doreste legalizarea consumului! Oameni buni, realitatea e crunta! Nimeni nu-si poate inchipui prin ce trec parintii unor astfel de copii! Cum ar fi sa fie si legal?

Opriti fenomenul prin toate mijloacele! Alegeti viata! Testati-va si salvati-va copiii!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *