LifeStyle

Oprah Winfrey, Barbra Streisand si Tiger Woods, cei mai generosi în 2006

Moderatoarea americană de televiziune Oprah Winfrey, cântăreaÅ£a Barbra Streisand ÅŸi campionul la golf Tiger Woods s-au situat pe unele dintre primele locuri în topul celor mai generoase vedete pe 2006 realizat de fundaÅ£ia caritabilă “Giving Back”.
Winfrey, moderatoarea unei populare emisiuni de televiziune ÅŸi patroana unui imperiu al comunicaÅ£iilor, a donat în 2006 peste 58,3 milioane de dolari, potrivit fundaÅ£iei “Giving Back” care încurajează vedetele să fie generoase.

Suma, din care o mare parte a revenit unor organizaţii caritabile fondate de Winfrey, printre care se numără şi o şcoală în Africa de Sud, reprezintă aproximativ un sfert din venitul anual ale acestei femei în vârstă de 53 de ani. Potrivit revistei Forbes, venitul pe 2006 al lui Oprah a atins suma de 225 de milioane de dolari.

Barbra Streisand s-a situat pe locul al patrulea în acest top, cu 11,75 milioane de dolari donate unor organizaţii pentru protejarea mediului şi a libertăţilor civice, după creatorul de modă Geoffrey Beene şi actorul Jack Lord.

Tiger Woods, unul dintre sportivii cei mai bine plătiţi din lume, a donat în 2006 suma de 9,5 milioane de dolari, situându-se astfel pe poziţia a cincea.

Alte două moderatoare de televiziune americane se situează pe locurile al ÅŸaselea ÅŸi al ÅŸaptelea: Rosie O’Donnell (5,7 milioane de dolari), respectiv Martha Stewart (5 milioane de dolari).

Cuplul format din starurile hollywoodiene Angelina Jolie – Brad Pitt s-a situat pe locul al 11-lea în top, cu 2,4 milioane de dolari donaÅ£i unor organizaÅ£ii din Namibia, unde în urmă cu un an s-a născut fiica lor biologică, ÅŸi unor asociaÅ£ii umanitare precum Medici Fără Frontiere.

Actorul Nicolas Cage, binefăcător al Amnesty International, actorul Dwayne Johnson, cunoscut ÅŸi sub numele de “The Rock”, un Mecena al unei universităţi, ÅŸi fostul membru Beatles Paul McCartney, care a donat bani pentru lupta împotriva minelor anti-personal, s-au situat la egalitate pe locul al 12-lea, cu câte 2 milioane de dolari.

Pe această listă se mai găsesc fostul jucător de tenis André Agassi, cântăreaţa Gloria Estefan şi actorii Elizabeth Taylor şi Denzel Washington.

“Giving Back” realizează acest top pe baza articolelor din presă, a anchetelor în sânul organizaÅ£iilor de caritate ÅŸi a comunicatelor de presă transmise de celebrităţi. Lista este apoi validată de un comitet care include profesori universitari ÅŸi consultanÅ£i.

Doi filantropi nu figurează în acest top al anului 2006 pentru că “Giving Back” nu a putut avea confirmarea sumelor exacte donate de aceÅŸtia. Maestrul “Războiului stelelor” George Lucas a anunÅ£at că a donat 175 de milioane de dolari Universităţii din Los Angeles, unde a fost student, în timp ce actorul Paul Newman a oferit 100% din veniturile fabricii sale de produse alimentare, “Newman’s own”, în scop caritabil, o sumă care se ridică la 200 de milioane de dolari din 1982.

Bloombiz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *