LifeStyle

Olimpiada Mind Lab Romania 2009 , faza nationala se va desfasura in ziua de sambata 4 aprilie 2009, ora 10.00 la Sala Valahia, Crowne Plaza

Eveniment educational de exceptie: Olimpiada Mind Lab Romania 2009 , faza nationala se va desfasura in ziua de sambata 4 aprilie 2009, ora 10.00 la Sala Valahia, Crowne Plaza, Bd-ul Poligrafiei nr.1, sector 1, Bucuresti . Din cei 52 de elevi ajunsi in finala, vom selecta echipa unei scoli, formata din 4 elevi, care va reprezenta Romania la Olimpiada Internationala Mind Lab de la Venetia, Italia care se va desfasura in perioada 14 – 16 iunie. 

Olimpiada Mind Lab este un eveniment educational ce reuneste copii din toata lumea intr-un minunat campionat al jocurilor de gandire. Evenimentul olimpic se adreseaza elevilor cu varsta intre 9 si 12 ani care urmeaza cursurile Mind Lab. Sute de mii de elevi de pe toate continentele lupta pentru onoarea de a-si reprezenta clasa, scoala si apoi tara intr-o competitie internationala, ce aduce la masa de joc cei mai buni jucatori de Abalone, Dame, Quoridor si Octi. 

Valori olimpice si obiective: 

Sa promovam respectul mutual, toleranta, onestitatea si corectitudinea, atat in joc cat si in viata de zi cu zi 
Sa reunim copii din diverse medii si culturi in fata unui obiectiv comun 
Sa punem in practica strategiile de gandire Mind Lab, abilitatile emotionale si sociale dobandite 
Sa promovam o cultura a jocurilor de gandire la scara mondiala. 

Mind Lab – joaca de-a gandirea – sau cum invata cei mici sa devina oameni mari – inteligenti si responsabili, jucandu-se! 
Detalii despre program: www.mindlab.ro 
Director Mind Lab Romania: Ioana Stamatiade 

Comunicare, creativitate, cooperare, spirit de echipa, rabdare, concentrare, vointa si perseverenta – sunt doar cateva dintre ingredientele magice stimulate si valorificate la maxim de programul MindLab, pentru copii cu varste intre 4 si 14 ani. 
Ce poate fi mai benefic pentru copiii nostri si dezvoltarea lor armonioasa (social-intelectuala), decat insusirea acestor abilitati pur si simplu participand activ la activitatea lor preferata: joaca?! 

Totul a pornit de la cateva jocuri simple, international cunoscute si recunoscute: Go, Sah si Bridge – apoi au fost inlocuite cu altele, insumand in prezent peste 50 de jocuri de gandire, care constituie mediul ideal de invatare si experimentare. 
MindLab este un program educational care se bucura de 15 ani de implementare cu succes in Israel, unde a si fost dezvoltat, si de pana la 5 ani de experienta in scoli si gradinite din peste 40 de tari din lume, printre care Marea Britanie, Spania, Italia, Romania, Ungaria, Portugalia, Turcia, Australia, SUA, Brazilia si altele. Eficienta metodei a fost verificata printr-o serie de studii efectuate de cercetatori experimentati (de notorietate fiind prof. Donald Green de la Universitatea Yale din SUA). 

Jocul si joaca reprezinta principala activitate a copiilor de pretutindeni – astfel experimenteaza, descopera si socializeaza. Intr-o lume in care, in prezent, ingrijorator de multe jocuri au tendinte violente, si nu numai ca pot induce psihicului labil al copiilor conceptii gresite asupra vietii, ci le pot inhiba dezvoltarea psiho-emotionala si mentala. MindLab promoveaza atat gandirea logica si inteligenta emotionala, cat si dezvoltarea sociala a copilului – concentrarea, rabdarea, atentia, si, deloc de neglijat, conceptul de “a sti sa pierzi”. (pentru ca intotdeauna exista un castigator si un infrant). Un slogan potrivit in acest sens ar putea fi in genul “Ai reusit? Continua! N-ai reusit? Continua!” – pentru ca ori de cate ori ai juca un joc, de fiecare data se desfasoara altfel, si poti dezvolta noi strategii de abordare. 

Desi ei spun ca se joaca, copiii invata si experimeneaza in joc strategii si modele de gandire despre cum sa-si rezolve problemele, cum sa ia decizii, cum sa-si gestioneze resursele, cum sa-si stabileasca obiective sau cum sa-si planifice actiunile pentru a si le atinge. Si cel mai important: invata inca de la curs cum sa o faca si in viata lor de zi cu zi! 

Detalii despre program: www.mindlab.ro 
Director Mind Lab Romania: Ioana Stamatiade 
Info@mindlab.ro 

Grupul Mind Lab este o organizaţie inovatoare, dinamică şi un lider mondial în domeniul dezvoltării capacitatii de gandire. Metoda Mind Lab a fost aplicata cu succes in mii de institutii de educatie si a imbogatit vietile a mai mult de doua milioane de copii din aproape 40 de tari, printre care SUA, marea Britanie, Spania, Italia, Portugalia, Ungaria, Australia, Noua Zeelanda, Israel, Singapore, Coreea de Sud, Japonia, Mexic, Chile si altele. Programul Mind Lab este implementat in gradinite, scoli primare, gimnaziale si centre afterschool. Organizam evenimente la care parintii participa la actiune alaturi de copii, precum si seminarii de instruire a profesorilor din centrele pedagocice cu care colaboram. Cel mai important eveniment al anului este Olimpiada internationala Mind Lab cand copii din toata lumea se aduna in jurul meselor de joc pentru a se intrece si distra deopotriva. În plan academic, derulăm proiecte de cercetare educaţională în colaborare cu universităţi de prestigiu ca Universitatea Yale din SUA şi Universitatea Northumbria din Anglia

www.mindlab.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *