AUTO

Noua Generatie Smart Fortwo

Noua generaţie smart fortwo va fi lansată în toamna lui 2010 cu un look fresh în interior, un exterior optimizat şi motorizări şi mai prietenoase cu mediul. Pentru exterior se poate opta pentru o noua gamă de şapte culori, incluzând, pentru prima oară, o vopsea mată foarte „trendy“. Opţiunea tridion safety cell este acum disponibilă în alb, iar noile nuanţe de roşu şi albastru extind gama de culori disponibile pentru plafonul versiunii cabrio. Luminile opţionale LED pentru condusul pe timp de zi şi noile jante din aliaj oferă şi mai multe opţiuni de personalizare.

Smart Fortwo
Materialele şi culorile moderne, cât şi noul design al cabinei definesc ambianţa de înaltă calitate a interiorului maşinii cu două locuri. Sistemele de informare, comunicaţii şi divertisment disponibile pentru noua generaţie smart fortwo dispun acum de tehnologia de ultimă oră. Vehiculele sunt propulsate de motorizări pe benzină de 45 sau 52kW care au fost modernizate şi care stabilesc acum noi standarde, înregistrând emisii de CO2 de mai puţin de 100g/km. Datorită emisiilor de doar 86g/km, smart fortwo cdi îşi păstrează poziţia de top în calitate de campion CO2.

Brand-ul smart nu presupune doar un autovehicul inteligent pentru oraş, cu un concept inovator şi un design distinct care l-au făcut simbolul auto al unui stil de viaţă; ca iniţiator de tendinţe, smart fortwo redefineşte de mai bine de un deceniu mobilitatea urbană individuală. El combină responsabilitatea faţă de mediu şi înaltele standarde ecologice cu acel „joie de vivre“ şi un nivel ridicat de divertisment. Cu dimensiunile sale compacte, acest autovehicul de două locuri ocupă un spaţiu de neegalat atât pe drum, cât şi în parcare. Noua generatie smart se poate astfel lăuda cu o funcţionalitate de ultimă oră şi cu tehnologii orientate către viitor, ecologice, care transportă pasagerii confortabil şi în siguranţă.

Mai mult de 1,2 milioane de unităţi smart fortwo au fost livrate clienţilor din momentul lansării primului model, în 1998. Astăzi, clienţi din 43 de ţări de pe 5 continente se pot bucura de popularul autovehicul. Pe parcursul anului 2010, smart fortwo va fi lansat în Argentina şi Indonesia, aducând numărul ţărilor la 45.

Reuşitele ulterioare au confirmat că smart se află pe calea cea bună în ceea ce priveşte „abordarea smart”, generatoare de tendinţe. Spre exemplu, legat de design, smart fortwo a primit mult-doritul premiu Red dot pentru design excepţional şi şi-a găsit locul în Muzeul de Artă Modernă de la New York înainte de a lua calea străzilor din SUA în 2008. Sau în privinţa ecologiei: înregistrând doar 86 de grame de CO2 per kilometru, smart cdi este campionul CO2, iar smart se poate mândri cu cel mai scăzut consum la nivel de flotă. Mai mult decât atât, smart este un pionier în sectorul vehiculelor electrice, redefinind mobilitatea urbană cu zero emisii. Sau în materie de mobilitate inovativă: în cadrul programului „car2go”, în Ulm, iar de acum şi în capitala texană, Austin, maşini smart fortwo pot fi închiriate de către oricine, la orice oră, pentru o mică taxă. Acest nou concept de mobilitate, care a câştigat premiul ÖkoGlobe pentru ecologie, are un succes remarcabil şi face şofatul în oraş la fel de simplu ca folosirea unui telefon mobil. De asemenea, în ceea ce priveşte atitudinea faţă de viaţă: prin „smart urban stages”, smart a creat platforme temporare pentru expoziţii în diverse oraşe, care implică proiecte orientate către viitor, colectând idei despre viitorul vieţii urbane.
Odată cu noua generaţie smart fortwo, cunoscutul brand continuă fără compromisuri linia acestei filosofii şi face inovativa maşină cu două locuri şi mai atractivă şi prietenoasă cu mediul.
Marc Langenbrick, Managing Director smart, afirmă: „Continuăm să muncim din greu pentru a face modelele noastre smart şi mai bune, dar şi mai dezirabile în toate sensurile. Noua generaţie smart fortwo este perfectă pentru timpurile noastre. Este atractivă şi are stil. Foloseşte, de asemenea, materiale de înaltă calitate, e vizibil atentă la detalii şi oferă mai mult confort şi o funcţionalitate îmbunătăţită. Şi nu uitaţi că şoferii smart au adesea un mod de gândire neconvenţional şi caută alternative. Noua generaţie smart fortwo corespunde nevoilor lor datorită gamei variate de motorizări şi de oportunităţi de personalizare.”
Colorează-ţi smart-ul

O gamă mai largă de culori este acum disponibilă pentru noua generaţie smart fortwo, pentru o imagine şi mai frapantă. Clienţii pot acum alege dintre şapte culori pentru exterior, în loc de cele şase de dinainte – acum fiind inclusă o finisare mată modernă. În plus faţă de noua culoare verde deschis mat, un albastru deschis metalic va înlocui vechiul albastru metalic.
La cerere, piesele din plastic aplicate, precum partea inferioară a spoilerului faţă, pragurile laterale şi partea inferioară a spoilerului spate ce aveau înainte culoarea neagră, pot fi acum vopsite în culoarea caroseriei. Pachetul „bodypanel plus” este o opţiune standard începând de la linia de echipare pulse în sus. În viitor, capacul orificiului de alimentare va fi vopsit în culoarea caroseriei, armonizând cu aceasta. smart îşi extinde mai departe gama de culori disponibile pentru fortwo pe viitor, cu noile culori albastru şi roşu pentru soft top-ul modelului cabriolet şi cu celula de siguranţă tridion disponibilă într-un alb sclipitor. În conjuncţie cu celula de siguranţă tridion albă, suportul oglinzii de pe uşă şi grila radiatorului vor fi vopsite în alb. Noile culori ale soft top-ului şi ale celulei de siguranţă tridion au ca rezultat mai multe posibilităţi de combinare şi constelaţii moderne de culori, oferindu-i noului smart fortwo un aspect complet nou.

Noile lumini opţionale LED pentru şofatul pe timp de zi nu numai că măresc nivelul de siguranţă, dar oferă autovehiculului mai mult farmec, un detaliu care atrage privirile.

Trei noi modele de jante din aliaj aduc şi ele noi idei în zona de design şi stil: o jantă chic cu 3 spiţe duble (15 inch) vine ca dotare standard a liniei pulse. O elegantă jantă nouă cu 12 spiţe şi o alta cu 3 spiţe duble sunt de asemenea disponibile opţional, ambele măsurând 15 inchi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *