Business

Nou angajament fata de FMI

În cazul în care redresarea economică formeaza un spaţiu fiscal suficient, vom lua în considerare o reducere treptată a contribuţiilor sociale, incidenţa ridicată a acestuia apasand asupra competitivităţii, se arata in scrisoarea de intentie (vezi in atasament) a Guvernului publicata pe pagina FMI. Noile contracte bilaterale semnate de gaz de stat şi producătorii de energie electrică se vor face în mod transparent şi nediscriminatoriu prin intermediul OPCOM, iar preţurile prevazute in contractele existente vor fi ajustate, se mai arata in documentul semnat de ministrul Finantelor Gheorghe Ialomitianu si de Guvernatorul BNR Mugur Isarescu.
Alte angajamente luate

“Ne menţinem angajamentul de a pune în aplicare reforma sistemului de pensii. În urma recentelor actiuni pentru a include stimulentele în salariul de bază, vom elimina prin ordonanta de guvern fondurile de stimulente de la 1 ianuarie 2012 (termen- sfârşitul lunii iunie). Pentru a încuraja eforturile de colectare a taxelor, bonusuri de performanţă pot fi acordate celor care colecteaza taxele in limita a 30%”
Vom implementa un sistem de raportare pentru întreprinderile de stat.
Vom limita modificările aduse la sistemul de impozitare pentru a garanta previzibilitatea şi stabilitatea.
Vom institui un mecanism simplificat de impozitare pentru contribuabilii mici si vom continua eforturile noastre de a informatiza ANAF pentru îmbunătăţirea administraţiei fiscale. Avem de asemenea intocmit planul de restructurare al ANAF.
Absorbţia accelerată a fondurilor UE rămâne un obiectiv central al guvernului.
Guvernul va continua restructurarea sectorului de sănătate pentru a asigura calitatea funcţionarii acestuia în cadrul alocaţiilor bugetare.
Am cerut, de asemenea, Curtii de Conturi să verifice înregistrările pacienţilor din domeniul asistenţei medicale primare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *