Vedete

Nominalizări pentru premiile Grammy 2010

Nominalizările pentru premiile Grammy vor fi anunţate pe 1 decembrie, într-un show special difuzat de postul TV american CBS, informează music.msn.com. În pofida audienţilor foarte scăzute din ultimii doi ani, prezentarea nominalizărilor pentru premiile Grammy va fi televizată, scrie Mediafax.ro. Reprezentanţii Recording Academy vor anunţa nominalizările pe 1 decembrie, în cadrul unei ceremonii televizate, care va fi urmată de un concert.

Acesta va fi al treilea an consecutiv în care nominalizările pentru premiile Grammy sunt prezentate astfel. În pofida celebrităţilor participante la această ceremonie, audienţele au fost scăzute. Cea de-a 52-a ediţie a pemiilor Grammy va avea loc pe 13 februarie la Los Angeles, ceremonia fiind, de asemenea, transmisă în direct de postul CBS.

Reprezentanţii Recording Academy – instituţia care decernează premiile Grammy – au hotărât, anul acesta, că o selecţie precedentă – nu însă şi o victorie – nu va mai reprezenta de acum înainte un impediment pentru nominalizarea unui artist. Experţii americani au ţinut cont în decizia lor de tendinţele actuale din industria muzicală, potrivit cărora cei mai mulţi dintre artişti îşi lansează single-urile de debut cu mult timp înainte de albumele de debut sau debutează cântând în duet cu alţi artişti, pe materialele discografice ale acestora.

Premiile Grammy (prescurtare de la numele original Gramophone Awards) sunt prezentate anual de către Academia Naţională a Artelor şi Ştiinţelor de Înregistrări (în engleză National Academy of Recording Arts and Sciences) a Statelor Unite ale Americii pentru realizări deosebite în domeniul înregistrărilor muzicale. Spectacolul decernării lor este unul din cele patru mari show-uri muzicale cu decernări de premii desfăşurate anual în Statele Unite, celelalte fiind Premiile Muzicii Americane (American Music Awards), Premiile Muzicale Billboard (Billboard Music Awards) şi Ceremonia inducţiilor în Rock and Roll Hall of Fame (Rock and Roll Hall of Fame Induction Ceremony). Ceremonia acordării premiilor Grammy, desfăşurată de obicei în luna februarie, este considerată a fi echivalentul industriei americane de înregistrări la premiile Oscar pentru industria filmului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *